Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τζάβλας παρακολούθησε, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, τη συναυλία της Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Στόχος της Ορχήστρας είναι η καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών και η ανάπτυξη συνεργασίας μουσικών δράσεων.

¡ Η ικανοποίησή του πρωτοπρεσβύτερου ήταν μεγάλη καθώς μέλος της Ορχήστρας είναι και η πολυτάλαντος κόρη του Χρυσή Τζάβλα. Έγραψε:

«Μία εξαιρετική μουσική παράσταση παρακολουθήσαν όσοι μπόρεσαν να παραβρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συγχαρητήρια στο Διευθυντή των μουσικών συνόλων Νίκο Χαλιάσα, στους σολίστ στην κιθάρα Κωσταντίνο Αλιμπινίση και Δημήτρη Ρέτικα, στα μέλη, στους κορυφαίους της Συμφωνικής Ορχήστρας, στους Φίλους της Μουσικής του Μεγάρου και σε όσους φροντίζουν και επιμελούνται για την πρόοδο και την διατήρηση των ορχηστρικών συνόλων του Μεγάρου σε υψηλό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Σας εύχομαι, εγκάρδια, να έχετε υγεία, διάθεση, επιμονή και αυτοπεποίθηση για να καλλιεργείτε το ταλέντο που σας χάρισε ο Θεός, να το απολαμβάνετε και να το χαίρεστε εσείς προσωπικά και κατ’ επέκτασιν όλοι εμείς οι ακροατές σας που σας αγαπούμε πολύ. Να απολαμβάνουμε τις μελωδίες που η καρδιά σας, τα χέρια σας και όλη η ύπαρξή σας αποδίδουν. Είναι Θεού δώρο και προσωπικός σας κόπος πολύς για να μπορέσετε να δώσετε φωνή στα άψυχα, να συνομιλήσετε μαζί τους, με τους ακροατές-θεατές σας και με όλον τον κόσμο. Συγχαρητήρια!».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ