Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ασχολείται με την περίοδο της Αναγέννησης

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ασχολείται με την περίοδο της Αναγέννησης

Από

Ημερομηνία

  • Να ζει κανείς ή να μη ζει;

(Άμλετ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ)

 

  • Τρέλα είναι να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι

(Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες)

 

  • Εκεί όπου ο Θεός μας γράφει με σημάδια καθαρά
    Τη μοίρα όλων των πλασμάτων και το πεπρωμένο.

(Πιερ Ντε Ρονσάρ)

 

Ερωτήματα και σκέψεις που σε καθημερινή βάση όλους μας ταλανίζουν.

Εμείς, οι μαθητές της Στ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου μέσα από τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας προσπαθήσαμε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ν’ ασχοληθούμε με την περίοδο της Αναγέννησης. Η Αναγέννηση ενέπνευσε ένα κίνημα που τοποθετείται προσεγγιστικά ανάμεσα στο 15ο και το 17ο αιώνα και ξεκίνησε στην Ιταλία κατά τον ύστερο Μεσαίωνα, από όπου και εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ως πολιτιστικό κίνημα επέφερε την άνθηση της λογοτεχνίας, της επιστήμης, της τέχνης, της θρησκείας και της πολιτικής επιστήμης, καθώς και την αναβίωση της μελέτης κλασικών συγγραφέων, την ανάπτυξη της γραμμικής προοπτικής στη ζωγραφική και τη σταδιακή, αλλά ευρέως διαδιδομένη, μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.

Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε την περίοδο αυτή μέσα από έργα ζωγραφικής  που φτιάξαμε, μέσα από θεατρικά δρώμενα, χορούς και τραγούδια που μελετήσαμε.

Σας προσκαλούμε λοιπόν από κοντά  στην εκδήλωσή μας – έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους και σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι με πολλά μπάνια, παιχνίδι και κυρίως δημιουργία και χαρά.

 

Πρόσφατα άρθρα