Ακόμη μία αποστολή με 13 κρεβάτια από την Γερμανία κατέφθασε το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Σητείας. Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή του κ. Κων. Παπαδάκη, που κατάγεται από τη Μαρωνιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Σητείας.

Ο κ. Παπαδάκης, που τα τελευταία 28 χρόνια βρίσκεται στο Μόναχο, ασχολείται από το 2013 με την αναζήτηση κι εξεύρεση βοήθειας εξοπλισμού -σε συνεργασία με ιατρούς και με προσφορά από νοσοκομεία της Γερμανίας- για τα κοινωνικά ιατρεία και τα νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο της Σητείας η αποστολή του Σαββάτου ήταν συνολικά η έβδομη και η τρίτη των τελευταίων έντεκα μηνών, όπως είπε. Η ομάδα που συνεισέφερε αυτή την φορά για να πραγματοποιηθεί η αποστολή ήταν ο καθηγητής κ. Μίντερε -επαφή με το Νοσοκομείο- και ο κ Γιώργος Ζερβάκης, που συνέδραμε στο κόστος μεταφοράς του εξοπλισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης, «αντιλήφθηκα ότι το Νοσοκομείο μας έχει γίνει υπόθεση όλων των Σητειακών που προσπαθούν να βοηθήσουν ο καθένας όσο μπορεί. Και πραγματικά πρέπει να ενθαρρυνθεί ο κόσμος διότι, ακόμη και λίγα ευρώ να προσφέρει για το Νοσοκομείο μας, αυτή η βοήθεια δεν έχει λιγότερη αξία με μία νταλίκα με κρεβάτια. Νομίζω ότι θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις προσπάθειές μας να το προστατεύσουμε, να μην πέσει στην δίνη κομματικών σκοπιμοτήτων ή διαφόρων άλλων ενεργειών. Το Νοσοκομείο ανήκει σε όλους και θα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μία προσπάθεια να το υποστηρίξουμε».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας κ. Μανόλης Παπανικολάου εστίασε επίσης στη σπουδαιότητα στήριξης όλων προς το Νοσοκομείο. «Η συνεισφορά του Συλλόγου εδώ και τρία χρόνια είναι καταλυτική και θα κάνω το αδύνατο δυνατό για να προσφέρει στο μέτρο που μου επιτρέπεται με σκοπό να διατηρηθεί το Νοσοκομείο στο επίπεδο που θα μπορεί να προσφέρει μία αξιοπρεπή παραμονή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον φιλέλληνα, αγαπητό συντοπίτη μας Κώστα Παπαδάκη για την συνεισφορά του κι ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η αμφίπλευρη προσπάθεια για το καλό της κοινωνίας μας και του Νοσοκομείου μας. Ελπίζουμε φυσικά η προσπάθεια όλης της κοινωνίας μας να συγκινήσει κάποτε και τον κρατικό φορέα και να σταθεί δίπλα μας ανταποδίδοντας τα αυτονόητα που θεωρώ ότι θα έπρεπε να μας ανήκουν κι όχι να αγωνιζόμαστε για να κατακτήσουμε κάτι που θα έπρεπε να είναι χρέος της πολιτείας».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ