Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη την Πέμπτη, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών τελέστηκε η Λειτουργία, στην οποία ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου που απηύθυνε και έναν εμπνευσμένο και από καρδιάς λόγο προς τους πιστούς.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου και η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στην κεντρική πλατεία και στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης, για να ακολουθήσουν στην είσοδο του Ναού ο χαιρετισμός και οι ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γερασίμου.


Ν.Σ.