Ξεκίνησαν την Τετάρτη στη Νεάπολη, που γιορτάζει τη μεγάλη προστάτιδα της Παναγία, οι θρησκευτικές, μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν και τη φετινή χρονιά για να προσκυνήσουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, μετά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό.

Παράλληλα, η κεντρική πλατεία είχε φορέσει τα “γιορτινά” της φιλοξενώντας την παραδοσιακή Κρητική βραδιά που προσέφερε το συγκρότημα των Μανώλη και Αντώνη Χαριτάκη. Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα της Σχολής Χορού «Το Σπίτι της Τέχνης» της Ανδριάνης Γαλανού.

Το γλέντι έγινε σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Λέσχης Φίλων Νοσοκομείου Νεάπολης, τον ΠΑΟΔΑΝ, της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης.

Ξεχωριστή θέση στην βραδιά είχε, ως είθισται, η καθιερωμένη κατάβαση του Τίμιου Σταυρού από την κορυφή του βουνού, όπου βρίσκεται το φερώνυμο εκκλησάκι. Νικητής του αγώνα, που διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, ο Α.Ο. Λασιθίου – Ακαδημία Στίβου και ο  ΠΑΟΔΑΝ, αναδείχθηκε ο Γιάννης Ταμπουρατζής. Δεύτερος ήλθε ο Μανόλης Φιορέτζης, τρίτος ο Λευτέρης Δατσέρης και τέταρτος ο Γιώργος Θραψανιώτης.

Ν.Σ.