Φωτογραφία αρχείου

Όσο εκείνος διασκέδαζε σε γάμο στο Ηράκλειο, το αυτοκίνητο του στο χωριό γινόταν στόχος εμπρησμού. Ο 30χρονος ιδιοκτήτης έφυγε κακήν κακώς από το γλέντι για να μεταβεί στο χωριό και να δει τι έχει συμβεί στο όχημα του. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ζούσε μία τέτοια εμπειρία. Πριν μερικούς μήνες είχαν αποπειραθεί και πάλι να το κάψουν.

Περαστικοί που αντιλήφθηκαν τις φλόγες, επενέβησαν για να σβήσουν την φωτιά πριν το επιβατηγό γίνει στάχτη. Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε τοποθετήσει κάτω από το αυτοκίνητο νάιλον τσουβάλια και είχε βάλει φωτιά. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αυτή τη φορά ωστόσο ο 30χρονος στάθηκε …τυχερός αφού οι κάμερες ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει πρόσφατα στο σπίτι του «έπιασαν» τις κινήσεις του δράστη. Βέβαιος για την ταυτότητα του ατόμου που έβαλε την φωτιά, ο παθόντας έκανε επίσημη καταγγελία, προσκομίζοντας το επίμαχο υλικό.

Ήθελα να τον τρομάξω

Ο ίδιος πάντως ο εμπλεκόμενος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, αν και δήλωσε μετανιωμένος. “Όταν προσπάθησα να βάλω τη φωτιά είχα πιει και δεν σκεφτόμουν καθαρά. Έχω μετανιώσει για την πράξη μου και μάλιστα μόλις το έκανα, τράβηξα τα τσουβάλια πιο έξω γιατί δεν ήθελα να προκαλέσω μεγάλη ζημιά. Μόνο να τρομάξω τον ιδιοκτήτη.”

Ισχυρίζεται ότι αποπειράθηκε να κάψει το αυτοκίνητο του 30χρονου επειδή στο παρελθόν είχε στοχοποιήσει μέλη της οικογένειας του για την προηγούμενη απόπειρα εμπρησμού.

Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου ωστόσο αναβλήθηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. (cretalive)