Η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μεγάλου Ναπολέοντα που έγινε στην Κάτω Μερά της Ιεράπετρας και στον αύλειο χώρο του σπιτιού που κατά την παράδοση έμεινε για ένα βράδυ ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Μύθος ή πραγματικότητα;

Στο αναπάντητο αυτό μέχρι σήμερα ερώτημα κλήθηκε να ρίξει φως η καλή φίλη και εξαίρετη ιστορικός Ξένη Μπαλωτή, που γύρισε προσφάτως από το Παρίσι και τις εκδηλώσεις που είχαν γίνει εκεί για τον Ναπολέοντα.
Στην εκδήλωση ομίλησε η κ. Ξένη Δ. Μπαλωτή, Ιστορικός του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Ανταποκρίτρια στην Ελλάδα του “Souvenir Napoleonien” (France).
Θέμα: Με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη,
“Ναπολέων και Ελλάδα”.


Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των Κυρβείων 2019, και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ιεράπετρας, και την ΚΟΙΝΟ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρων πλήθος κόσμου και παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι απο τον Δήμο Ιεράπετρας, Πανεπιστημιακοί, Αρχαιολόγοι, ξένοι επισκέπτες και άλλοι…Τους ευχαριστούμε για την προσέλευση τους.
Αν κάποιος έχει στοιχεία για την επίσκεψη του Μ.Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα, ας επικοινωνήσει με τον Σύλλογο, στο e-mail:manouteo@yahoo.gr ; ή στο τηλέφωνο 6974415561
Ευχαριστούμε.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ