Στην κορυφή του κόσμου «αναρριχήθηκε» ο Απόστολος Παπαστάμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων έγραψε ιστορία στα 400μ. μικτή ατομική, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα. Ο νεαρός κολυμβητής δεν άφησε κανένα περιθώριο, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93 (σ.σ. αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, καθώς «έσπασε» το 4:14.41 του Γιάννη Δρυμωνάκου από το Ευρωπαϊκό του 2012 στο Ντέμπρετσεν). To μετάλλιο είναι το δεύτερο του Παπαστάμου στη διοργάνωση, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Απόστολο Παπαστάμο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης στην δήλωση του αναφέρει, ότι, η σπουδαία νίκη-διάκριση του αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τιμά και προβάλλει, την Κρήτη,τους Κρητικούς και γενικότερα όλους τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει:

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, από τον Απόστολο Παπαστάμο αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη για όλους τους Κρητικούς.

Ένας σπουδαίος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε παγκόσμιο επίπεδο αναβαθμίζει συνολικά την Ελλάδα και ιδιαίτερα  την Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Παπαστάμο αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του σε αυτή τη σπουδαία πορεία.

Ως Περιφέρεια Κρήτης του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δρόμο της κορυφής που άξια του ανήκει.