Στην 25η Σύνοδο της Επιτροπής των Περιφερειών για το «Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια» (ENVE), συμμετέχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Με την ευκαιρία της Συνόδου, η Επιτροπή είχε σήμερα το πρωί διάλογο με τον Επίτροπο της ΕΕ για το περιβάλλον, τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία, Καρμένου Βίλλα σχετικά με τις συμφωνίες για τις Πράσινες Πόλεις, το νερό και το μέλλον της πολιτικής για τη φύση.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το «Σύμφωνο των Δημάρχων μετά το 2020», ενώ έγινε διερευνητική συζήτηση σχετικά με τις έξυπνες πόλεις και πως μπορούν να εφαρμοστούν οι στόχοι για την βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΗΕ στην πραγματική ζωή.

Να σημειωθεί τέλος πως οι αρμοδιότητες της επιτροπής Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας στην οποία μετέχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλύπτει τους τομείς Περιβάλλον, Κλιματική αλλαγή, Ενέργεια, Διαστημική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συντονίζει επίσης τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το Σύμφωνο των Δημάρχων, μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές στον αγώνα για καλύτερες πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.