Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται αυτή την ώρα μετά τη χθεσινή  ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία προτείνεται η αναστολή λειτουργίας των νέων τμημάτων των Πανεπιστημιακών Σχολών μεταξύ των οποίων είναι η σχολή ΤΕΦΑΑ του Αγίου Νικολάου για να καθορίσει την παραπέρα πορεία των ενεργειών με στόχο την υλοποίηση της ίδρυσης του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο αλλά και των λοιπών Πανεπιστημιακών Σχολών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

«Δεν θυμάμαι την τελευταία 25ετια πόσες φορές χρειάστηκε να συγκληθεί το Δημοτικο Συμβούλιο για να δώσει κατεύθυνση για όσα αξίζουμε και χρωστούν στον τόπο αυτό, στου…διαόλου τη μάνα» τόνισε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καλογεράκης.

Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από αυτόν, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ι. Γουλιδάκη, τους βουλευτές Λασιθίου Ι. Πλακιωτάκη και Μ. Θραψανιώτη, τον αντιδήμαρχο Χ. Αλεξάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ Λ. Ραφαϊλάκη και δυο από την μειοψηφία και να ζητήσουν ραντεβού με την υπουργό την άλλη εβδομαδα, χωρίς «πολεμικές» τοποθετήσεις και ανακοινώσεις ώστε να μη στείλουμε λάθος μηνύματα ή ερείσματα σε όσους μας αντιστρατευονται» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός.

Χρειάζεται, είπε, σθεναρή στάση και θα κάνομε ότι χρειαστεί και επισήμανε ότι η διεκδίκηση να γίνει σε επίπεδο νόμου ενδεχομένως και σύσταση κοινής επιτροπής με τους άλλους δημους.

Παρακολουθηστε την τοποθέτηση των κ. Καλογεράκη και Ζερβού στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Κοκκίνης πρότεινε στην επιτροπή αυτή να συμμετάσχει και ο πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ν. Κατσαράκης ή ο αντιπρύτανης Σπουδών. «Το θέμα, συμπλήρωσε, των πανεπιστημιακών σχολών που δικαιούται ο νομος Λασιθίου  έπρεπε ήδη να είχε τεθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και πρότεινε η επτροπη να προσπαθήσει να συναντήσει εκτός από την Υπουργό και τον Πρωθυπουργό.

Παρακολουθηστε την τοποθέτηση του κ. Κοκκίνη στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρακολουθηστε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Γουλιδάκη.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργου Φιλιππάκη.

Η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου κ. Μαρίας Γάλλου

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Χάρη Αλεξάκη.

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Γιώργου Καφετζάκη

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Μαρίνου

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Θωμά Χαριτάκη.

Η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΝ κ. Λευτέρη Ραφαϊλάκη

 

Ο πρώην δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημ. Κουνενακης ανέφερε: «Δεχθήκαμε βαρύτατη επίθεση ως πόλη και ως νομός. Να κηρύξουμε τον τόπο υπό διωγμό. Χρειάζεται συνεργασία σε επίπεδο νομού για ανατροπή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας που στηρίχθηκε σε …προφάσεις εν αμαρτίαις. Να αξιοποιηθούν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του Νομού για ανατροπή της απόφασης. Γιατί διαφορετικά ως τόπος δεν έχομε καμία προοπτική!»

«Η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας είναι ο “φερετζές” για να καλυφθεί η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση» είπε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μαν. Θραψανιώτης. «Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ για παραχώρηση της Παιδείας στον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε.

 

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός είπε ότι από τη Δευτέρα θα αναζητήσουν να έχουν επαφή με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη για τη συνάντηση της επιτροπης με την κα Κεραμεως κρατώντας το ολοκληρωμένο πακέτο και την έκθεση βιωσιμότητας του ΤΕΦΑΑ. Ο κ. Ζερβος επισήμανε ότι αν είναι αναστολή και όχι κατάργηση θα πρέπει να τα λάβουν υπόψιν και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του αρχικού προγραμματισμού από 2020 – 21.