Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤοποθετούνται μηχανήματα ελέγχου της κατανάλωσης νερού από τα σκάφη στη Μαρινα Αγίου...

Τοποθετούνται μηχανήματα ελέγχου της κατανάλωσης νερού από τα σκάφη στη Μαρινα Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Σε σταδιακή αντικατάσταση των «pillars»διανομής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε σκάφος που δένει στις προβλήτες της μαρίνας, προχωρεί η ΔΑΕΑΝ, ως ένα από τα μέτρα διαρκούς αναβάθμισης της υποδομής λειτουργίας της μαρίνας και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της. Εξ άλλου από την πολύχρονη χρήση τους, λόγω της οξείδωσης και της επαφής τους με το θαλασσινό νερό, έχουν σαπίσει και συνιστούν κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, αν συνεχιστεί η χρήση τους.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, θα προμηθευτεί άλλα 13 πίλερ (ήδη έχει εγκαταστήσει 10 τέτοια στην προβλήτα Ι των μεγάλων σκαφών. Η καινοτομία χρήσης των νέων πίλερ είναι ότι ο κάθε πελάτης παραλαμβάνει από τη ΔΑΕΑΝ ηλεκτρονική προπληρωμένη κάρτα με «πίστωση» του ποσού που σκοπεύει να καταναλώσει για νερό και ηλεκτρισμό στο σκάφος του. Αυτή η κάρτα ενεργοποιείται τοποθετώντας την πάνω στο πίλερ. Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται πλήρως η χρήση αυτών των υπηρεσιών από τον κάτοχο. Εφόσον υπερβεί το πιστωμένο ποσό, η κάρτα μπορεί να επαναφορτιστεί με επιπλέον χρηματικό ποσό σε ειδική κονσόλα που έχει στα γραφεία της η ΔΑΕΑΝ.

Ο προμηθευτής των νέων πίλερ εγγυάται την καλή λειτουργία τους για ένα χρόνο και αναλαμβάνει το ξήλωμα των παλαιών, που κρατά όμως η ΔΑΕΑΝ για να χρησιμοποιήσει ως ανταλλακτικά για συντήρηση των παλαιών πίλερ που εξακολουθούν να υπάρχουν σε άλλες θέσεις, μέχρι την συνολική αντικατάστασή τους.

Το κόστος των 13 νέων πίλερ ανέρχεται σε 71.535 ευρώ με ΦΠΑ.    

Πρόσφατα άρθρα