Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΞεκίνησε ήδη η προετοιμασία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Άγιο Νικόλαο

Ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Σε αρκετά πρώιμο στάδιο βρίσκεται ακόμη ο προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου για την περίοδο των Αποκριών, εντούτοις ήδη έχει στοχεύσει από πολύ νωρίς να διαμορφώσει το πρόγραμμα αλλά και να προβεί στη δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων ώστε οι χειμωνιάτικες αυτές εκδηλώσεις να δώσουν ζωή στην πόλη του Αγίου Νικολάου και την γύρω περιοχή, πριν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την υποδοχή της νέας τουριστικής περιόδου.

Βασικό κορμό του προγράμματος των φετινών εκδηλώσεων, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, θα αποτελέσουν σε γενικές γραμμές οι περυσινές, αν και στην πορεία μέχρι την οριστικοποίησή τους μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις δυνατότητες, τις απαιτήσεις και τη συγκυρία…

Σταθερά την 1η Μαρτίου, Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πόλη του Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή πολλών ομάδων μεταμφιεσμένων. Το κεντρικό, προτεινόμενο θέμα για μεταμφιέσεις, όπως προέκυψε από την πρόσφατη «μονομαχία», θα είναι «Η εκδίκηση των κόμικς»! Αυτό, όπως διευκρίνισαν, δεν αποτελεί υποχρεωτική δέσμευση ή όρο για να λάβει μια ομάδα μέρος στην παρέλαση. Μια ομάδα μπορεί να επιλέξει ένα άλλο θέμα και να παρελάσει.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του αν θα οριστεί και μέγιστος αριθμός ομάδων που θα συμμετέχουν – θέμα που είχε τεθεί πέρυσι μετά την πολύ επιτυχημένη παρέλαση στην οποία είχαν λάβει μέρος πλήθος ομάδων τις οποίες όμως ο κόσμος δεν άντεξε λόγω της πολύωρης διάρκειας, να τις απολαύσει όλες…

Την προηγούμενη μέρα, 29 Φεβρουαρίου το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι η πλωτή καρναβαλική «παρέλαση» με τη συμμετοχή σκαφών με μεταμφιεσμένες ομάδες. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πρωτοτυπία που ξεχωρίζει το καρναβάλι του Αγίου Νικολάου έναντι άλλων παρόμοιων καρναβαλιών στην Κρήτη. Και είναι ακριβώς ο λόγος που οι παράγοντες του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΝ, θα δώσουν φέτος ιδιαίτερη μέριμνα, ώστε να οργανωθεί καλύτερα και να τύχει καλύτερου φωτισμού και παρουσίασης.

Ο ΠΑΟΔΑΝ είναι προς αναζήτηση ενός μεγάλου μουσικού σχήματος για συναυλία.

Για τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό μίλησαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης και ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Θεοδ. Μπεκατώρος. Όπως είπαν, η αρχή θα γίνει από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πιθανόν με κάποιο πάρτι και άλλες εκδηλώσεις, μέχρι την Τσικνοπέμπτη, στις 20 Φεβρουαρίου, που ουσιαστικά ξεκινά το αποκριάτικο ξεφάντωμα στον Αγιο Νικόλαο, που θα περιλαμβάνει το «Τσικνο Voice». Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το «Funny Run» με τους μασκαράδες να κατακλύζουν, ξεφαντώνοντας τους δρόμους της πόλης. Στις 23 είναι προγραμματισμένη η καρναβαλική παρέλαση στη Νεάπολη. Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία για το «Κυνήγι του Θησαυρού».

 

 

Πρόσφατα άρθρα