Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣτα αναμενόμενα επίπεδα οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης στον Άγιο Νικόλαο

Στα αναμενόμενα επίπεδα οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

«Είναι στη φάση της κορύφωσης τα περιστατικά της εποχικής γρίπης. Αυτή η περίοδος του χειμώνα και ειδικά του Φεβρουαρίου έχει πάντα μια εικόνα που είναι η πιο έντονη και ασφαλώς αποτυπώνεται αυτό και σε τοπικό επίπεδο», επισημαίνει σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μανόλης Ανδρεαδάκης, αναφερόμενος στη συνολική εικόνα που έχει καταγράψει για το ΓΝΑΝ τις τελευταίες μέρες.

Αν και χθες δεν είχε καταγραφεί κάποιο έκτακτο σοβαρό περιστατικό στο Νοσοκομείο που να εμπνέει ανησυχία, ωστόσο το φαινόμενο της έξαρσης των κρυωμάτων είναι υπαρκτό. Σε μερικές περιπτώσεις αυτό συνεπάγεται και γρίπη. Άλλωστε, η στατιστική έχει δείξει μέχρι τώρα και σε τοπικό επίπεδο πως το 30% των περιστατικών που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική έχουν σχέση με την εποχική γρίπη.

Όπως βεβαιώνει τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου όσο και η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Ανθή Χαλκιαδάκη η κατάσταση είναι αναμενόμενη για την εποχή. Υπάρχουν δηλαδή περιστατικά που έχουν οδηγήσει σε λοιμώξεις αναπνευστικού και γενικά υπάρχει νοσηλεία περιστατικών που σχετίζονται με την εποχική γρίπη.

Πρόσφατα άρθρα