Συνολικά 28 θέσεις προσωπικού αναμένεται να προκηρυχθούν για το Νοσοκομείο Λασιθίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η Διοίκηση για την ενίσχυση του Ιδρύματος. Η πρόταση, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ έχει καταγραφεί επίσημα και έχει αποσταλεί στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης από τον Διοικητή Μανόλη Ανδρεαδάκη με στόχο την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Νοσηλευτές οι 11

Μέσα από την προκήρυξη αυτή και την κάλυψη των 28 θέσεων αναμένεται να καλυφθούν τα πραγματικά κενά που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία δεκαετία, προκαλώντας απανωτά προβλήματα στο ίδρυμα.

Είναι γνωστό πως οι μεγαλύτερες ελλείψεις έχουν καταγραφεί στο νοσηλευτικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, στις νέες προσλήψεις που θα γίνουν έχουν προτεραιότητα οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, που είναι αναγκαίες για την λειτουργία του νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό το 50% περίπου των θέσεων αφορά νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της διοίκησης είναι για 11 θέσεις Τεχνικής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής και δύο θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βοηθών νοσηλευτικής.

Οι υπόλοιπες θέσεις

Από ‘κει και πέρα, προβλέπονται και θέσεις που προορίζονται να καλύψουν διοικητικές ανάγκες του ιδρύματος. Είναι γνωστό πως το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει αποδυναμωθεί τα χρόνια της κρίσης.

Ειδικά, όμως, στην τεχνική υπηρεσία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχει αποστελεχωθεί. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η στελέχωση με μία θέση Τεχνικής Εκπαίδευσης Μηχανικών ειδικότητας Ηλεκτρολόγων και μία θέση -επίσης Τ.Ε. -Μηχανικών- Μηχανολόγων. Ακόμα, προβλέπεται μία θέση Δ.Ε. Τεχνικού ειδικότητας ηλεκτρολόγων με άδεια εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου 1ης ομάδας Α΄ ειδικότητας.

Παράλληλα, προβλέπεται η πρόσληψη μίας θέσης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διαιτολογίας και δύο θέσεις Τεχνικής Εκπαίδευσης Μαιευτικής.

Στο υγειονομικό προσωπικό, θα πρέπει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις 28 θέσεις που έχει αιτηθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου προβλέπονται μία θέση υποχρεωτικής εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας βοηθών θαλάμων και δύο θέσεις της ίδιας κατηγορίας εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφοράς ασθενών.

Εκτός από τις παραπάνω θέσεις, προβλέπεται ακόμα βοηθητικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, μία θέση βοηθητικού προσωπικού βοηθών αποθηκαρίων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μία θέση μαγείρων, μία θέση εργατών με τα ίδια προσόντα καθώς και μία θέση προσωπικού εστίασης ειδικότητας λαντζέρηδων.

Έχουν καταπονηθεί

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που υπάρχει μια τόσο σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό του νοσοκομείου. Ειδικά γιατί πρόκειται για κάλυψη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού που τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», τονίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μανόλης Ανδρεαδάκης. Επισημαίνει παράλληλα, το γεγονός πως υπάρχει κάλυψη σε καίριες θέσεις και στις τεχνικές θέσεις, στοιχείο που είναι καθοριστικό για την λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο κ. Ανδρεαδάκης είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και θεωρεί πως η ενίσχυση αυτή θα δώσει στήριξη στο προσωπικό που υπηρετεί ήδη και έχει καταπονηθεί όλη την προηγούμενη δεκαετία με τις μεγάλες ελλείψεις που δημιουργήθηκαν, αφού δεν υπήρχαν αντίστοιχες προσλήψεις μετά τις μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού.