Το 1Ο  ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα «Erasmus Days» που πραγματοποιούνται σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης που έχουν   Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν διαδικτυακά παιχνίδια, εκθέσεις περιβαλλοντικών προτάσεων για την αειφορία, θεατρικά δρώμενα, επίδειξη με επαναχρησιμοποιούμενα ενδύματα  παράλληλα θα γίνονται παρουσιάσεις και διαδικτυακές συναντήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+  και Etwinning.

Θα παρουσιαστούν επίσης τα νέα προγράμματα Erasmus+ (Δράση ΚΑ2/ «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229»)  που το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος  με τους παρακάτω τίτλους:

  1. Our Common Cultivation Bring Us Together
  2. RIVERS
  3. Train your Brain
  4. Our Common Future

Ο κύριος στόχος των σχεδίων είναι να ενισχυθούν τα συναισθήματα και οι δεξιότητες  των μαθητών προς το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη, την αμπελουργία, την οικονομία, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τα μαθηματικά, τη βιολογία, την ιστορία, τις τέχνες, καθώς επηρεάζουν καθοριστικά την όλη διαδικασία διδασκαλίας- μάθησης τους. Αποσκοπούν  στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να χρησιμοποιούν όλα τα παραπάνω για επίλυση πραγματικών προβλημάτων στη ζωή τους. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να αναπτύξουν νέες στρατηγικές διδασκαλίας και να ενδυναμώσουν τις υπάρχουσες.

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+

1ου  ΓΕΛ Ιεράπετρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.