Πολύ μεγάλες ζημιές προκάλεσε στις ελαιοκαλλιέργειες αλλά και σε άλλες υπαίθριες καλλιέργειες (πατάτες, οπωροφόρα δέντρα κλπ.) η έντονη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην ευρεία περιοχή από Τάρμαρο μέχρι τη σήραγγα Βραχασίου.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου Μιχάλης Πετσαλάκης, η χαλαζόπτωση με μεγάλου μεγέθους χαλάζι ξεκίνησε περίπου στις 3 π.μ. και συνεχίστηκε επί αρκετή ώρα.

Η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο μια σφοδρής καταιγίδας με πρωτοφανή ακολουθία κεραυνών.

Οι ζημιές εντοπίζονται στη ζώνη Ταρμάρου – Σεληναρίου (Βοθυλιά).

Επίσης ζημιές στην ελαιοπαραγωγή λόγω χαλαζόπτωσης προκλήθηκαν σε περιοχές της Σητείας,  όπως μας πληροφόρησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λασιθίου.  

Στα Μάλια αναφέρθηκαν ζημιές και σε παρμπρίζ αυτοκινήτων, ηλιόθερμα και τζαμαρίες οικιών και καταστημάτων που έσπασαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, αφού το χαλάζι ήταν μεγάλου μεγέθους!

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο κ. Πετσαλάκης από την Τάρμαρο, σημειώνοντας ότι πριν και μια ώρα το χαλάζι δεν είχε λιώσει ακόμη, ενώ εντυπωσίαζε το θέαμα του συσσωρευμένου χαλαζιού να «αχνίζει» από την ταχεία εξάτμιση, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας όσο περνούσε η ώρα.