ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΔιαβεβαιώσεις από την εταιρεία κινητής ότι οι κακοτεχνίες στους δρόμους θα διορθωθούν

Διαβεβαιώσεις από την εταιρεία κινητής ότι οι κακοτεχνίες στους δρόμους θα διορθωθούν

Από

Ημερομηνία

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας συζητήθηκε ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία είναι αυτό αναφορικά με την προβληματική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της πόλης λόγω έργων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης έκανε λόγο για τα έργα που γίνονται αυτή την περίοδο από τις εταιρίες τηλεπικοινωνίας (cosmote, vodafone). “Να ενημερώσω ότι ενώ ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει αιτηθεί παράταση δύο μηνών, δεν την έχω υπογράψει. Επίσης έχει αιτηθεί ο ίδιος εργολάβος για να ξεκινήσει το έργο της vodafone. Και αυτό δεν έχει υπογραφεί. Απόρροια τούτων ήταν επίσκεψη κλιμακίου από την Αθήνα της vodafone, στο Δήμο με τους οποίους είχαμε μία εκτεταμένη συζήτηση. Οι άνθρωποι – τεχνικοί, πολιτικοί μηχανικοί – έκαναν κι επιτόπια επίσκεψη κι έρευνα για να δουν πραγματικά τι συμβαίνει με το έργο. Εξεπλάγησαν και οι ίδιοι. Είδαν τις κακοτεχνίες. Εμείς ζητήσαμε επιτακτικά και τονίσαμε ότι αν δεν γίνει πλήρης αποκατάσταση των μέχρι τώρα εργασιών, δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί ούτε παράταση ούτε έναρξη νέου έργου. Πήραμε την υπόσχεση ότι ο εργολάβος θα αντικατασταθεί, θα γίνει ανάθεση σε νέο. Θα γίνει πλήρης αποκατάσταση των έργων και θα παραβρίσκεται και ο τεχνικός της ίδιας της εταιρίας – κατά παρέκκλιση από ότι γίνεται στα υπόλοιπα έργα στην Ελλάδα – ώστε να έχουμε μία άμεση επαφή, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με τον αρμόδιο της εταιρίας προκειμένου να λύνονται άμεσα τα όποια προβλήματα δημιουργούνται.»

Ο κ. Ζερβάκης πρόσθεσε: «δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να έχουμε ένα έργο σε εξέλιξη τα οποίο δημιουργεί και εγκυμονεί κινδύνους στην κυκλοφορία, στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Και όπως γίνεται αντιληπτό, σιγά – σιγά μπαίνουμε και σε περίοδο καλοκαιρινή και πρέπει η πόλη να είναι προετοιμασμένη, να είναι όλα στην εντέλεια ώστε αν μη τι άλλο στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, να μπορέσουμε να υποδεχτούμε με αξιοπρέπεια τους επισκέπτες και με μία εικόνα που να συνάδει στην πόλη μας.»

 

Πρόσφατα άρθρα