Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Δυναμική παρέμβαση του δήμου για το θέμα των δασικών χαρτών ζήτησε ο...

Δυναμική παρέμβαση του δήμου για το θέμα των δασικών χαρτών ζήτησε ο Ν. Κοκκίνης

Από

Ημερομηνία

Στη συζήτηση για τους δασικούς χάρτες που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοκκίνης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ζήτησε κατ’ αρχήν την παράταση της προθεσμίας που παρέχεται, μετά την ασφυκτική επίσημη προθεσμία που λήγει στις  27 Μαΐου μέσα στην οποία μπορούν οι ιδιοκτήτες γης να καταθέσουν, ηλεκτρονικά,  τις αντιρρήσεις τους για αποχαρακτηρισμό εκτάσεων που τους ανήκουν και στο δασικό χάρτη χαρακτηρίζονται δασικές.

Επεσήμανε ότι ο Δήμος θα πρέπει να κάνει ισχυρή πολιτική παρέμβαση ώστε να αποσυρθεί ο δασικός χάρτης και το Δημόσιο να προβεί πρώτα στις διορθώσεις των λαθών που έχει παραδεχτεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ότι υπάρχουν και στη συνέχεια να αναρτηθούν ξανά. Και το κράτος θα πρέπει να ενεργεί για το συμφέρον και το καλό των πολιτών.

Ο Δήμος πρέπει να παρέμβει δυναμικά, προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να βρεθεί τρόπος και τα μέσα ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών αλλά και τα δικά του, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημοτική περιουσία, με όλα τα νόμιμα μέσα. Ακόμη και με δικαστική συνδρομή, όπως τόνισε. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ο δασικός χάρτης δεν πλήττει την αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική του Δήμου Αγίου Νικολάου, μέσα από την εξασφάλιση των σχεδίων πόλεως και του ΣΧΟΑΑΠ, σε σχέση και με τις μεγάλες ή μικρότερες επενδύσεις που σχεδιάζονται στον τόπο.

Υπάρχει – τόνισε – τόσος κόσμος που έχει κτίσει με νόμιμες διαδικασίες, έχοντας βεβαιώσεις και από τη Δασική Υπηρεσία και θα πρέπει να εξασφαλιστεί.

Πρόσφατα άρθρα