Αρχική _Τοπικά νέα Συνεχίζονται στο Minos Beach οι κατεδαφίσεις - Δυσαρέσκεια για την πίεση από...

Συνεχίζονται στο Minos Beach οι κατεδαφίσεις – Δυσαρέσκεια για την πίεση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Συνεχίζονται στο ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel οι εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των παρεμβάσεων που θεωρήθηκαν παράνομες και προβλέπονται από το σχετικό Πρωτόκολλο.

Το μικρό και γραφικό γεφυράκι δεν υπάρχει πια στη θέση του και έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση του πλακόστρωτου γύρω από την χερσόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην εταιρεία η αφόρητη πίεση η οποία ασκείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ώστε οι εργασίες να συνεχιστούν με έντονο ρυθμό. Αυτό παρά το ότι έχει υποβληθεί από την εταιρεία αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής των κατεδαφίσεων, αλλά και παρά το ότι σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Οι ενέργειές μας που βρίσκονται σε εξέλιξη»

Για τις ενέργειες της επιχείρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο διευθυτής του Minos Beach κ. Στράτος Πατσάκης, σε συνέντευξή του στην ΑΝΑΤΟΛΗ είχε ενημέρωσε τα παρακάτω:

«Η εταιρεία μας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων έφεση (ΕΦ 1/9.2.2021) ενώπιον του ΣτΕ, κατά της με αριθ. 142/2020 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Χανίων με την οποία απορρίφθηκα η αίτηση ακυρώσεώς της κατά του με αριθ. 65/10.12.2015 πρωτοκόλλου κατεδάφισης.

Επίσης η εταιρεία άσκησε ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ (56/12.2.2021) αίτηση αναστολής εκτέλεσης του ανωτέρω πρωτοκόλλου κατεδάφισης, με αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής περί μη εκτέλεσης αυτού του πρωτοκόλλου μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για το χρονικό διάστημα από 16.2.2021 έως 17.2.2021 λόγω των αιφνίδιων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Εξάλλου εξαιτίας της εφαρμογής τηλεεργασίας στο διοικητικό προσωπικό των δικαστηρίων λόγω κορωνοϊού καθυστέρησε να διαβιβαστεί από το Διοικητικό Εφετείο Χανίων στο ΣτΕ η ανωτέρω έφεση της εταιρείας μας και ο φάκελος της υπόθεσης.

Για τους προαναφερθέντες λόγους ανωτέρας βίας δεν έχει μέχρι και την 19η Φεβρουαρίου 2021 καταστεί δυνατό να εξεταστεί το αίτημα της εταιρείας μας για την έκδοση προσωρινής διαταγής με το ανωτέρω περιεχόμενο.

Σε συμμόρφωση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης και απομάκρυνσης των αποβλήτων με ίδια μέσα, ξεκίνησαν στις 22 Φεβρουαρίου οι εργασίες, διότι δεν έχει καταστεί δυνατή η εξέταση του αιτήματός μας για την έκδοση προσωρινής διαταγής» μας ενημέρωσε ο κ. Πατσάκης προσθέτοντάς με νόημα ότι «όλες οι παρανομίες δεν είναι ίδιες. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα ξενοδοχείο που έγινε το 1960 με ένα άλλο που έγινε από το 2000 και μετά».

 

 

Πρόσφατα άρθρα