Αρχική _Τοπικά νέα «Άκαιρη και παράλογη η παρέμβαση στο Minos Beach»

«Άκαιρη και παράλογη η παρέμβαση στο Minos Beach»

Από

Ημερομηνία

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel, το πρωί της Δευτέρας 1η Μαρτίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην αφαίρεση κατασκευών οι οποίες θεωρήθηκαν αυθαίρετες.

Στο χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκε και ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός θέλοντας να εκφράσει και αυτός τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους:

“Τώρα θυμήθηκαν να μας πουν για αυθαιρεσίες, ερμηνεύοντας τις κατασκευές του 60 με τη νομοθεσία του 2015! Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στο Minos Beach. Οι κατασκευές έγιναν εξαρχής, με βάση τις τότε λογικές και έτσι θα πρέπει να τις αξιολογήσουμε…”

 

 

Η Μαρία Μαρκάκη – Φαζού, η γραμματέας του συνδέσμου των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Λασιθίου, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Minos Beach είπε:

“Μας έχει αιφνιδιάσει δυσάρεστα η απόφαση κατεδάφισης παλαιών αυθαίρετων σύμφωνα με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης στο γνωστό Ξενοδοχείο Minos Beach το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης μας στην εξέλιξη της τουριστικής έξαρσης στον νομό μας.

Με σεβασμό στο φυσικό τοπίο
στόλισε το χώρο με ένα όμορφο ξενοδοχείο που στη συνέχεια αποτελεί το λίκνο της σύγχρονης τέχνης και πολλών εκδηλώσεων που αφορούν στην γαστρονομία.

Στολίδι του τόπου μας που οι φοίνικες και το πλακόστρωτο στην πλευρά της παραλίας με το όμορφο, και πολυφωτογραφημένο γεφυράκι δεν επιβάρυναν το φυσικό περιβάλλον.

Ο χρόνος επιβολής του νόμου περί κατεδάφισης αυθαίρετων του αιγιαλού είναι άκαιρος, δεδομένου ότι δεν υπήρξε ο κατάλληλος σχεδιασμός αναπροσαρμογής των απαιτήσεων αυτών, ούτε η χρονική απόσταση μέχρι την επόμενη τουριστική σαιζόν.

Ας αναθεωρήσουν οι αρμόδιοι τις διατάξεις αυτές με στόχο τα προβλήματα που θα ανακύψουν και ας δώσουν το χρόνο μετά τη σαιζόν σε χρόνο κενό να διορθώσουν τις τυχόν παραβάσεις.

Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης και ας πράξουν σύντομα τα δέοντα για το καλό του τόπου και των εργαζομένων…”

 

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τρίτης 2 Μαρτίου

Πρόσφατα άρθρα