Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Στο νομό Λασιθίου η επιδημιολογική κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με την...

Στο νομό Λασιθίου η επιδημιολογική κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη

Από

Ημερομηνία

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

  • Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.
  • Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.
  • Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Όπως αποφασίστηκε, αύριο το πρωί συγκαλείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και αύριο το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

 

Στο νομό Λασιθίου

Σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από αυτό που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου όπου τα πράγματα οδεύουν στο να χαρακτηριστούν ασφυκτικά, παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στο Λασίθι, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο συντονιστής covid του Νομού Νίκος Μουδατσάκης.

Κάτι άλλωστε που μαρτυρούν και τα κρούσματα που καθημερινά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ (σήμερα δεν είχαμε νέα κρούσματα), χωρίς, ωστόσο, αυτό, σε κάθε περίπτωση, να επιτρέπει την χαλάρωση ή την μη τήρηση σε απόλυτο βαθμό και όλων των μέτρων προστασίας και υγιεινής από τον γενικό πληθυσμό. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο η κατάσταση να ανατραπεί και να χειροτερέψει εκ νέου, εάν παρουσιαστεί χαλάρωση ή εφησυχασμός.

Η υπόλοιπη Κρήτη πάντως διανύει δύσκολη περίοδο καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνεται καθημερινά. Μάλιστα σήμερα ανακοινώθηκαν 40 νέα κρούσματα στο νομό Ηρακλείου, 16 στο νομό Ρεθύμνου και 13 στο νομό Χανίων.

 

Δείτε επίσης: Βελτιωμένη αυτές τις ημέρες η επιδημιολογική εικόνα στον Άγιο Νικόλαο

 

Δείτε επίσης: Minos Beach: Τίποτα δεν σταματά! – Συνεχίζονται κανονικά τα σπασίματα! (βίντεο)

Πρόσφατα άρθρα