Χανιά: Έκλεψε σακίδιο και έκανε ανέπαφη συναλλαγή με κάρτα
Εκδήλωση επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στην Ιεράπετρα
Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης
Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε συνάντηση εργασίας  για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυγχοφόρο των φοινικοειδών
Μια σπουδαία διάκριση για τις Μινωικές Γραμμές στα TOURISM AWARDS 2024
Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων
Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 γραμμάρια κάνναβης
Οι προσφορές της εβδομάδας στον ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
ΕΛ.ΑΣ.: 15 συλλήψεις και 1.915 έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Ρωσία: 38 μικροδορυφόροι που εκτοξευθήκαν σήμερα το πρωί από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ τέθηκαν επιτυχώς σε τροχιά

Ο νοτιοκορεάτικος δορυφόρος τηλεκατευθυνόμενης σάρωσης της Γης CAS500-1 και ακόμη 37 μικροδορυφόροι που εκτοξεύθηκαν σήμερα στο Διάστημα σήμερα από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, με τον πύραυλο Soyuz-2.1a, τέθηκαν επιτυχώς σε τροχιά, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Η Roskosmos διευκρίνισε ότι η ιδιομορφία της εν λόγω εκτόξευσης ήταν η χρήση ενός νέου συστήματος διαχωρισμού των δορυφόρων που φέρουν έναν ευαίσθητο επιστημονικό εξοπλισμό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εν συνεχεία για την εκτόξευση μικροδορυφόρων της σειράς CAS500 όπως και μιας σειρά ρωσικών δορυφόρων.

Ο πύραυλος Soyuz-2.1a με 38 δορυφόρους από 18 χώρες εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ το πρωί στις 09.07 ώρα Μόσχας. Αρχικά η εκτόξευση του είχε προγραμματισθεί για τις 20 Μαρτίου, αλλά το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος με τον επίγειο εξοπλισμό, το οποίο αντιμετωπίσθηκε.

Με τον πύραυλο Soyuz-2.1a τέθηκαν σε τροχιά ο νοτιοκορεάτικος δορυφόρος CAS500-1, ο ιαπωνικός δορυφόρος απομάκρυνσης διαστημικών αποβλήτων ELSA-d, ιαπωνικοί δορυφόροι σάρωσης της Γης GRUS, ένα μικροδορυφόρος της Σαουδικής Αραβίας που θα λαμβάνει απεικονίσεις της Γης και θα καλύπτει επικοινωνιακές ανάγκες, NAJM-1 και δορυφόροι επικοινωνιών του Τεχνολογικού πανεπιστημίου του Βερολίνου. Επίσης εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά μικροδορυφόρος της ρωσική Ανώτατης Σχολής Οικονομίας καθώς και άλλοι μικροδορυφόροι.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist