ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΔράσεις προβολής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας, στο 3ημερο B2B workshop...

Δράσεις προβολής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας, στο 3ημερο B2B workshop εναλλακτικού τουρισμού  Ελλάδας – Γαλλίας

Από

Ημερομηνία

Στις 13, 14 και 15 Απριλίου, με την οικονομική υποστήριξη  του Οργανισμού  Ανάπτυξης  Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ,  πραγματοποιήθηκε το τριήμερο διαδικτυακό B2B  WorkShop εναλλακτικού τουρισμού, μεταξύ του Γεωπάρκου  Σητείας και τουριστικών γραφείων της Γαλλίας, μέσω της πλατφόρμας GreekAlternativelyTourism.

Συνολικά  πραγματοποιήθηκαν  9 διαδικτυακές συναντήσεις  με γραφεία εναλλακτικού τουρισμού της Γαλλίας.

Yπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη περιοχή και το Γεωπάρκοτης Σητείας, καθώς η Σητεία αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για τους Γάλλους τουρίστες.

Δύο από τα παραπάνω τουριστικά γραφεία θα επισκεφθούν  τη Σητεία, το πρώτο το Μάιο και το δεύτερο το Σεπτέμβριο του 2021.

Στα παραπάνω γραφεία δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το Γεωπάρκο Σητείας παρουσιάστηκαν οργανωμένα τουριστικά πακέτα της περιοχής, πακέτα εκδρομών και δραστηριοτήτων  εναλλακτικού τουρισμού που προβάλλουν την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της  Σητείας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στους Γάλλους πράκτορες η ύπαρξη του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας του Γεωπάρκου Σητείας  με τις συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις, το οποίο εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα των τοπικών προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γενικά η συμμετοχή στο 3ημερο B2B workshop εναλλακτικού τουρισμού Ελλάδας – Γαλλίας ήταν μια χρήσιμη και αποδοτική  εμπειρία .

Tο Γεωπάρκο Σητείας εκπροσωπήθηκε από το Γιώργο Μπελιμπασάκη τουριστικό πράκτορα, μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου και την Ελευθερία  Κουμεντάκη, υπεύθυνη προβολής του Γεωπάρκου.

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο  UNESCO της Σητείας, θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα την προσπάθεια προβολής της περιοχής ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, πάντα με την οικονομική στήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας, εταίρου του Γεωπάρκου και μέλους της Επιτροπής Διαχείρισης του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα