Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος"Κιτρίνισε" ο νομός Λασιθίου-σε πορτοκαλί επίπεδο Ηράκλειο και Ρέθυμνο

“Κιτρίνισε” ο νομός Λασιθίου-σε πορτοκαλί επίπεδο Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Από

Ημερομηνία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Ο νομός Λασιθίου πήγε στο “κίτρινο” επίπεδο.

Η Εμβολιαστική κάλυψη στο νομό Λασιθίου (τουλαχ.1η δόση) είναι 56.93%* – 49.21%** ενώ οι Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 50.18%* – 43.07%.
Ο Δείκτης θετικότητας ελέγχων ανέρχεται σε 0.75% και 7-ημερών ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους είναι 14.9 με την εβδομαδιαία τάση να είναι ανοδική.

Οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου στο “πορτοκαλί”. Στο πορτοκαλί επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

  1. Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής
  2. Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
    • αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
    • πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
    • πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί». Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Εκτίναξη κρουσμάτων παραρηρείται και στην Σαντορίνη, στην Πάρο και στην Ίο.

Επιπλέον τόνισε πως στις περιοχές που «κοκκινίζουν» οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ, ένα self test και ένα rapid test. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πρόσφατα άρθρα