Αρχική_Τοπικά νέαΟ πρόεδρος του ΕΟΔΥ από τη Νεάπολη: Πολύ μεταδοτική και επιθετική...

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ από τη Νεάπολη: Πολύ μεταδοτική και επιθετική η μετάλλαξη “Δέλτα” – Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο, πρέπει να προχωρήσουν και τον Αύγουστο οι εμβολιασμοί (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Βίντεο-ρεπορτάζ: Νίκος Σγουρός

Μέσα στις πρώτες 15 περιοχές της χώρας σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας πως είναι το Λασίθι, από το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη “Δέλτα” τόνισε πως “όπως ανακοινώθηκε και από τον Αμερικανικό Οργανισμό είναι πολύ πιο μεταδοτική και πολύ επιθετική ενώ μεταδίδουν και όσοι εμβολιασμένοι νοσήσουν. Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση αφού όταν έχεις εμβολιαστεί έχεις πιθανότητα να νοσήσεις πιθανότητα 98% μικρότερη. Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί και τον Αύγουστο και εδώ στην Κρήτη και όσοι είναι στη ναυτιλία και στον τουρισμό και όσοι έρχονται σε επαφή με κόσμο πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν. Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο και πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να εμβολιαστούμε. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε τη μάσκα και τα μέτρα“.

Στο ερώτημα της “Α” εάν παραμένει στο “τραπέζι” το ενδεχόμενο λοκντάουν σε περίπτωση συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε πως “είμαστε σε εγρήγορση, πάντα υπάρχει η πρόβλεψη για τοπικά περιοριστικά μέτρα εάν κάποιες περιοχές έχουν αυξημένα ποσοστά“.

Για το τείχος ανοσίας είπε ότι “όπως βλέπουμε και στη μετάλλαξη Δ δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό για τείχος προστασίας, πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε”.

Για τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ είπε πως “κάθε μέρα κάνουμε ρεκόρ τεστ, περάσαμε το μισό εκατομμύριο αυτή την εβδομάδα, χθες είχαμε 118 χιλιάδες σε όλη τη χώρα, κάθε μέρα περνάμε τις 100 χιλιάδες, κάνουμε πάρα πολλά εάν σκεφτούμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι κάναμε 5 χιλιάδες”.

Πρόσφατα άρθρα