Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΌταν τα φώτα της Λίμνης άναψαν για πρώτη φορά

Όταν τα φώτα της Λίμνης άναψαν για πρώτη φορά

Από

Ημερομηνία

Δεν έχουμε χρονολογία της φωτογραφίας, όπως ήταν η Λίμνη του Αγίου Νικολάου, αλλά υπολογίζουμε ότι είναι από τη δεκαετία του 60. Ήταν η περίοδος που μέσα στη λίμνη λειτουργούσε ακόμα το Κολυμβητήριο (του ΑΟΑΝ τότε), τότε που υπήρχε ακόμα ο μεγάλος ευκάλυπτος στην ανατολική πλευρά, χωρίς τραπεζοκαθίσματα, αλλά με δίχτυα των ψαράδων απλωμένα, μαζί με αυτά τα πολύ ωραία πέτρινα καθιστικά – έργα τέχνης, με γοργόνες και άλλα σχέδια επάνω τους, τα οποία δυστυχώς εξαφανίστηκαν. Οι περισσότερες βάρκες μέσα στη λίμνη είχαν και… κουπιά!

* Στη δυτική πλευρά βλέπουμε αυτά τα στρογγυλά απλά τραπεζάκια των καφενείων, το 1ο Δημοτικό σχολείο ήταν ακόμα το παλιό, ενώ τα σκαλοπάτια της λίμνης και το «εκκλησάκι» είναι τα ίδια και σήμερα όπως τα έφτιαξε ο ξεχωριστός δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Ρούσος Καπετανάκης και όπως τα εμπνεύστηκε ο Νίκος Κούνδουρος. Ήταν ένας ειδυλλιακός Άγιος Νικόλαος.

* Όσο για τα φωτιστικά γύρω από τη Λίμνη, αξέχαστη μου έχει μείνει η βραδιά που άναψαν για πρώτη φορά, μαζί και τα φώτα του λιμανιού. Όλος ο Άγιος Νικόλαος βγήκε στους δρόμους γιατί έγινε η νύχτα… μέρα! Στις μέρες μας, στην πόλη μας, πολλά σημεία παραμένουν… νύχτα!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πρόσφατα άρθρα