Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΝέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου-Αναμένονται προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου-Αναμένονται προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας

Από

Ημερομηνία

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟ.ΠΑ. Αγ. Νικολάου Α.Ε. που προέκυψε από τις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου 2021, για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΒΙΟ.ΠΑ. Αγ. Νικολάου Α.Ε. στην συνεδρίασή του στις 6 Οκτωβρίου 2021, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε σώμα, όπως παρακάτω:

Πρόεδρος: Αμπατζίδης Χρήστος του Παναγιώτη

Α΄ Αντιπρόεδρος: Πολυχρονάκη Ερασμία του Ιωάννη

Β΄ Αντιπρόεδρος: Μαρής Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

Διευθύνουσα Σύμβουλος: Μαρκάκη Μαρία του Κων/νου

Μέλη:

Αποστολάκης Ιωάννης του Μιχαήλ

Καρνιαδάκη Δέσποινα του Ιωάννη ως εκπρόσωπος του Δήμου Αγ. Νικολάου

Κοντογιάννης Εμμανουήλ του Γεωργίου

Σωτηριάδης Παντελεήμων του Χαραλάμπου

Τσαγκουρνής Εμμανουήλ του Ιωάννη

Χανιωτάκη-Μυλωνάκη Μαρία του Εμμανουήλ, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας       Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Ψυλλάκης Γεώργιος του Ιωάννη, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

 

Ο Πρόεδρος ευχαριστεί και ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Αμπατζίδης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους με τίμησαν με την ψήφο σας στις εκλογές της εταιρείας μας, αλλά και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που μου εμπιστεύτηκαν για 2η φορά την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο τελευταίος 1,5 χρόνος της προηγούμενης τριετούς θητείας του Δ.Σ., ήταν μια περίοδος που κανένας δε θα μπορούσε να προβλέψει. Παρακολουθούσαμε με αγωνία τις συνέπειες της παγκόσμιας πρωτοφανούς πανδημίας του κορωνοϊού και διαπιστώναμε κάθε μέρα τις έντονες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που έφερε. Το Δ.Σ. της ΒΙΟΠΑ κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών, αλλά δε μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι αντιμετωπίσαμε μια κατακόρυφη πτώση του κύκλου εργασιών μας.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλει το κράτος και το άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού, φαίνεται να υποχωρεί η οικονομική ανασφάλεια που υπήρχε σε συνάρτηση και με την προκήρυξη ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, εντός των Ο.Υ.Μ.Ε.Δ. (Οργανωμένοι Υποδοχείς Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Περιοχών), που αναμένεται μέχρι τις αρχές του 2022. Για το λόγο αυτό, παροτρύνουμε τους μετόχους μας να προχωρήσουν άμεσα στη σύναψη οριστικού συμβολαίου για την απόκτηση των βιοτεχνικών τους οικοπέδων, ώστε να επωφεληθούν των επιδοτούμενων προγραμμάτων που έπονται.

Στο διάστημα αυτό παρ’ όλη την δυσμενή κατάσταση, οργανωθήκαμε, μελετήσαμε και προετοιμάζαμε το έδαφος για τις επόμενες ενέργειες.

Έτσι, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου, την τελευταία 3ετία:

*Έχουν μεταβιβαστεί 29 βιοτεχνικά οικόπεδα, στους επενδυτές τους.

*Έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν, δύο επιχειρήσεις.

*Έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέγερσης κτιρίων, δύο επιχειρήσεις.

*Έχουν ξεκινήσει την έκδοση των οικοδομικών τους αδειών, δύο επιχειρήσεις.

*Ετοιμάζονται άμεσα για σύναψη συμβολαίου και επένδυση εντός 8μήνου, πέντε επιχειρήσεις.

*Υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με επιχειρήσεις για αγορά βιοτεχνικής γης για μετεγκατάσταση από την ευρύτερη περιοχή του νομού μας αλλά και από το Ν. Ηρακλείου.

*Έχουν γίνει συναντήσεις με τους Ο.Τ.Α. για τη στήριξη του ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου με την αποκατάσταση, ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων κοινής ωφελείας του Πάρκου.

Θεωρώ χρέος μου να ολοκληρώσω τους στόχους που είχα θέσει από την αρχή της θητείας μου το 2018 και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παραχώρησε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το νέο Δ.Σ. θα εργαστεί με συνέπεια, ομαδικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μπορέσει το Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου να επιτελέσει τον ρόλο του στην ανάπτυξη και του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Ανατολικής Κρήτης γενικότερα, ως η μοναδική σε λειτουργία Βιομηχανική Περιοχή του Νομού Λασιθίου.»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα