ΑρχικήΑθλητισμόςΥπογράφηκε η σύμβαση για τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων με...

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων με την επωνυμία «Ηράκλειο 2023»

Από

Ημερομηνία

Υπογράφηκε σήμερα στη Χερσόνησο η Σύμβαση με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων για τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, τους δημάρχους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μελεβιζίου αλλά και τον νέο πρόεδρο της ΔΕΜΑ Davide Tizzano.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που αναβαθμίζει το κύρος των παράκτιων περιοχών και αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την περιοχή.

«Χίλιοι πεντακόσιοι και πλέον αθλητές θα αγωνιστούν σε 13 αγωνίσματα τα οποία πιθανότατα θα γίνουν ακόμη περισσότερα το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μια τεράστια προβολή του τόπου που θα φιλοξενήσει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στην οποία εκπροσωπούνται τρεις ήπειροι και 26 χώρες», είπε ο κ. Αυγενάκης που προσέθεσε ότι η ανάθεση των αγώνων αποτελεί μια μεγάλη χαρά, που από σήμερα καλλιεργεί την ευθύνη για δουλειά.

«Ξεκινάμε τη δουλειά θέλοντας να πετύχουμε μια λαμπρή διοργάνωση-πρότυπο» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος συμπλήρωσε ότι υπάρχει η βεβαιότητα ανάδειξης του τόπου και η ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Davide Tizzano εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση στο Ηράκλειο τονίζοντας: «Η Ελλάδα είναι οικογένεια και πατρίδα. Νομίζω ότι η τρίτη έκδοση των αγώνων θα είναι πιο όμορφη από ποτέ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, είπε ότι πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που θα έχει μεγάλη επιτυχία. «Η Κρήτη είναι γνωστή για τις ομορφιές της και τη φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα είναι επιτυχημένοι» είπε ο κ. Καπράλος προσθέτοντας ότι το νησί έχει βγάλει πολλούς σημαντικούς αθλητές που θα γίνουν ακόμη περισσότεροι, με τις δυνατότητες τις οποίες θα δώσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και ενόψει των αγώνων.

Τόσοι οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Μαλεβιζίου όσο και ο εκπρόσωπος του δημάρχου Χερσονήσου, ευχαρίστησαν τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη στήριξη.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε ότι οι αγώνες αποτελούν μια μεγάλη επιτυχία για όλη την Κρήτη και ταυτόχρονα πρόκληση. «Η περιοχή όπου θα γίνουν οι αγώνες έχει να κερδίσει τόσο σε υποδομές όσο και σε προβολή. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναπτυχθεί το παραλιακό μέτωπο», προσέθεσε ο κ. Λαμπρινός, επισημαίνοντας ότι μετά από σειρά μεγάλων και επιτυχημένων διοργανώσεων, ενόψει της μεγαλύτερης που είναι οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «αποδεικνύουμε ότι υπάρχουν τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και η τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και στο μέλλον».

Για μοναδική ευκαιρία για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την Κρήτη έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας που εξήγησε ότι η διεξαγωγή των αγώνων είναι μια μεγάλη επιτυχία και η περιοχή μπορεί να αποδείξει τη δυνατότητα που έχει, να οργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

«Μέσα από αυτή την εμπειρία θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε και να φιλοξενήσουμε και άλλες τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις, οι οποίες πέρα από το αθλητικό σκέλος, θα βοηθήσουν σημαντικά την περιοχή και στον τουρισμό» ανέφερε ο κ. Μποκέας.

Στο πλαίσιο της υπογραφής για τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Davide Tizzano παρέδωσε και τη Σημαία των Αγώνων στον υφυπουργό Αθλητισμού και στους δημάρχους των περιοχών που θα φιλοξενηθούν το Σεπτέμβρη του 2023 οι αγώνες.

Πρόσφατα άρθρα