ΑρχικήΑθλητισμόςΣτο Μαραθώνιο της Βαρκελώνης έτρεξε ο Γιάννης Παπαφραγκάκης

Στο Μαραθώνιο της Βαρκελώνης έτρεξε ο Γιάννης Παπαφραγκάκης

Από

Ημερομηνία

Μια ακόμη μοναδική εμπειρία για τον Γιάννη Παπαφραγκάκη, ο οποίος πρόσθεσε στο ενεργητικό του τη συμμετοχή σε έναν επιπλέον μεγάλο αγώνα τρεξίματος, αυτόν του Μαραθωνίου της Βαρκελώνης Zurich Marato Barcelona 2022, στον οποίο οι αθλητές-τριες που πήραν μέρος ξεπέρασαν τους δέκα χιλιάδες.

Ανάμεσα τους πέντε έλληνες, με τον Παπαφραγκάκη να τερματίζει σε 3.25.28 που ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση από ελληνικής πλευράς. Οι υπόλοιποι ήταν, Ζήσης Λιούπας 2.58.50, Δημοκρατία Πιτσικάκη 3.35.21, Στέφανος Δουμπουλάκης 3.35.22 και Δημήτρης Βασιλόπουλος 3.58.38.

Επιπλέον, στον αγώνα των 10χλμ. τερμάτισε η Έλενα Καραστεργίου σε 1:19:03 (1:17:26). Τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο είχε καταθέσει επίσης η Ελένη Κουτουλάκη, όμως το ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν ήταν απόλυτα έτοιμη, την έκανε να μην αγωνιστεί, προκειμένου να μην επιβαρύνει το πρόβλημα της.

Ο Μαραθώνιος της Βαρκελώνης είναι ένας από τους ομορφότερους Μαραθώνιους, καθώς η διαδρομή περνά από τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης και θεωρείται μία από τις πιο σαγηνευτικές στην Ευρώπη και φέτος υπήρξαν σπουδαίες επιδόσεις.

Ο Yihuniligne Adane σημείωσε ρεκόρ κούρσας στον αγώνα των ανδρών με χρόνο 2:05:53, ενώ ο Gebru Redahgne ήταν δεύτερος με χρόνο 2:05:58. Τρίτος τερμάτισε ο Kebede Wami με 2:06:03, με τους τρεις πρώτους άνδρες να τερματίσουν σε χρόνο καλύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ.

Από τις γυναίκες ξεχώρισε η Margaret Dekebo με 2:23:11, που αποτελεί επίσης ρεκόρ κούρσας. Δεύτερη ήταν η Ayantu Kumela με 2:25:00 και τρίτη η Zenebu Fikadu με επίδοση 2:25:11.

 

Ήταν από τους αγώνες που ευχαριστήθηκα

 Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ για τις εντυπώσεις του από τον πρόσφατο αγώνα που πήρε μέρος, ο Αγιονικολιώτης Μαραθωνοδρόμος είπε «Ήταν ένας υπέροχος αγώνας και εξελίχθηκε καλύτερα μπορώ να πω απ’ ότι περίμενα, σε μια πανέμορφη πόλη. Είναι από τους πιο ελκυστικούς στην Ευρώπη λόγω της τοποθεσίας του και της διαδρομής του η οποία περνάει από τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης και τα εμβληματικά κτήρια. Συνήθως γίνεται στις αρχές Μαρτίου, όμως φέτος λόγω και των όσων είχαν προηγηθεί με τον κορονοϊό ορίστηκε για τον Μάιο, κάτι που ήταν αρνητικό λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που δεν βοηθάει τους αθλητές-τριες, παρ’ ότι υπήρχε πολλή υποστήριξη από τον κόσμο που έδινε παλμό. Ήταν από τους αγώνες που ευχαριστήθηκα από την γενικότερη διοργάνωση του. Από την επίδοση μου μπορώ να πω πως είμαι σχετικά ευχαριστημένος, καθώς δεν είχα πλήρη προετοιμασία. Στόχος είναι να πάρουμε μέρος το επόμενο διάστημα και μετά το καλοκαίρι σε αγώνες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

 

Πρόσφατα άρθρα