ΑρχικήΑθλητισμόςΠοδόσφαιροΔικαιώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λασιθίου ο Κόρφος Ελούντας

Δικαιώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λασιθίου ο Κόρφος Ελούντας

Από

Ημερομηνία

Τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στον εκτός έδρας με τον αγώνα με τον Οροπεδιακό για την 16η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Λασιθίου πήρε ο ΑΟ Κόρφος Ελούντας με σκορ 3-0 α.α., καθώς κέρδισε την ένσταση την οποία κατέθεσε για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της αντιπάλου ομάδας, έπειτα από τη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ.

Πλέον η ομάδα της Ελούντας πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 3-3) και έχει στα χέρια του την υπόθεση τίτλου και ανόδου στη Β’ ΕΠΣΛ.

Η απόφαση έχει ως εξής: Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης 19-5-2022 ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 17.30 συνήλθε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λασιθίου στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης (Εργατικής Εστίας 16) ύστερα από πρόσκληση του προέδρου αυτής κ. Γεωργίου Ανατολιωτάκη. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Γεώργιος Ανατολιωτάκης (πρόεδρος), Εμμανουήλ Πετάσης (μέλος). Ο Θεόδωρος Φαϊτάκης (μέλος) απών για λόγους υγείας. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία καθώς επί τριών μελών παρευρέθησαν τα δύο, άρχισε η συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, με μοναδικό και αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκδίκαση Φ.Α. πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας.
ΑΟ Ομόνοια Χουμεριάκου-ΑΟ Σκοπής Σητείας 16η αγωνιστική στις 1-5-2022 ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022. Η Π.Ε. ύστερα από πολύωρη διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη της, α. τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) ερασιτεχνικών και επαγγελματικών πρωταθλημάτων που ισχύει σήμερα και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ που ισχύει σήμερα, αποφάσισε:
Ο προγραμματισμένος αγώνας ΑΟ Ομόνοια Χουμεριάκου-ΑΟ Σκοπή Σητείας 16ης αγωνιστικής 1-5-22 που δεν έγινε λόγω μη προσέλευσης της γηπεδούχου ομάδας ΑΟ Ομόνοιας, κατοχυρώνεται υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας ΑΟ Σκοπής με σκορ 0-3 και τρεις βαθμούς. Η γηπεδούχος ομάδα ΑΟ Ομόνοια είχε ενημερώσει εγκαίρως τη διοργανώτρια αρχή ότι αδυνατούσε να προσέλθει να αγωνιστεί λόγω διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπιζε και για το λόγο αυτό δεν συντάχθηκε Φ.Α. Επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 20 της προκήρυξης του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΟ Οροπεδιακού Χανδρά-ΑΟ Κόρφος Ελούντας που έγινε στις 1-5-22 στο γήπεδο Χανδρά Σητείας και έληξε 3-3, όπου και υπεβλήθη ένσταση πλαστοπροσωπίας σε βάρος ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας ΑΟ Οροπεδιακού Χανδρά από την ομάδα του ΑΟ Κόρφος Ελούντας, κατοχυρώνεται με σκορ 0-3 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, παίρνοντας και τους τρεις βαθμούς του αγώνα. Επίσης, πέρα των τριών βαθμών αφαιρούνται επιπλέον επτά βαθμοί, σύνολο οκτώ από το βαθμολογικό πίνακα από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και χρηματική ποινή 200 ευρώ στο γηπεδούχο σωματείο ΑΟ Οροπεδιακός, κατά παράβαση του άρθρου 23, παρ. 1 ΣΤ και 23 παρ. 6 α.β. Η Π.Ε. εκδικάζοντας το παραπάνω Φ.Α. παραθέτει τα παρακάτω. Α. Στο εν λόγω Φ.Α. από τον διαιτητή κ. Φρατζολάκη Εμμανουήλ δεν αναγράφονται οι διαγωνιζόμενες ομάδες, καθώς και τα πρόσωπα που δικαιούται να παραμείνουν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (εκπρόσωποι ομάδων). Β. Η ένσταση υπεβλήθη μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει ο ΚΑΠ. Υπήρξαν ορισμένες τυπικές παραλείψεις για την υποβολή της ένστασης πλαστοπροσωπίας, οι οποίες όμως κατά τη γνώμη της Π.Ε. δεν διαφοροποιούν κατ’ ουδένα τρόπο την ουσίας της υπόθεσης. Γ. Η Π.Ε. σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι διεπράχθη το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας, καθώς το παρακρατηθέν δελτίο της γηπεδούχου ομάδας δεν πιστοποιούσε τον αγωνιζόμενο ποδοσφαιριστή για τον οποίο έγινε η ένσταση, ο οποίος ετράπη σε φυγή μόλις του ζητήθηκαν από το διαιτητή τα στοιχεία της ταυτότητας του. Δ. Δεν τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή οι εκπρόσωποι του υπαίτιου σωματείου λόγω μη αναγραφής τους στο Φ.Α. Σύμφωνα με τη γνώμη του διαιτητή δεν εκλήθη αστυνομία αφού ο εν λόγω ποδοσφαιριστής εξαφανίστηκε από το γήπεδο και δεν υπήρχαν δηλωμένοι παράγοντες.
-Η Π.Ε. καλεί σε απολογία βάση του άρθρου 20Α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σε απολογία να παρευρεθούν στη συνεδρίαση στις 25-5-22 και ώρα 17.00 οι εκπρόσωποι Α. ΑΟ Αγίου Νικολάου για δημοσίευμα στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ στις 20-3-22 στην οποία δυσφημούνται ονομαστικά μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Λασιθίου ότι έλαβαν παράνομα απόφαση για τον ορισμό του τελικού κυπέλλου με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της άλλης ομάδας, κάνοντας «κουρελόχαρτο» την προκήρυξη του κυπέλλου αφήνοντας κι άλλα υπονοούμενα. Σύμφωνα με την προκήρυξη του κυπέλλου της ΕΠΣΛ το Δ.Σ. γίνεται να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τελικού, με νέα σχετική απόφαση του και ενημερώνοντας εγγράφως τα σωματεία-μέλη του. Β. Εκπρόσωποι του ΑΟ Κόρφος Ελούντας 1. Για ανακοίνωση στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ του ορισμού του αγώνα ΑΟ Κόρφος Ελούντας με τον ΑΟ Σκοπή Σητείας αφήνοντας αιχμές για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της Επιτροπής Πρωταθλήματος, την άδικη αντιμετώπιση και ασέβεια που επέδειξε στην ιστορική ομάδα της Ελούντας. 2. Δημοσίευμα στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ παράτυπα το Φ.Α. ΑΟ Οροπεδιακός-ΑΟ Κόρφος Ελούντας.

Πρόσφατα άρθρα