ΑρχικήΑθλητισμόςΠοδόσφαιροΑναδεικνύεται ο πρωταθλητής στη Β’ ΕΠΣΛ

Αναδεικνύεται ο πρωταθλητής στη Β’ ΕΠΣΛ

Από

Ημερομηνία

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η ποδοσφαιρική περίοδος 2021-2022 στο Λασίθι, με την διεξαγωγή των τριών αγώνων της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, η οποία θα κρίνει και την πρωταθλήτρια ομάδα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την άνοδό της στο Α’ τοπικό της επόμενης σεζόν 2022-2023.

Η αυλαία της αγωνιστικής θα ανοίξει το πρωί στις 11.30 με την αναμέτρηση Ομόνοια Χουμεριάκου-Κεραυνός και οι άλλες δύο θα γίνουν το απόγευμα στις 17.00, Κόρφος Ελούντας-Απόλλων Ιεράπετρας και Πύργος-Οροπεδιακός.

Κυριακή, 11.30

Ομόνοια Χ.-Κεραυνός

Με μια καλή εμφάνιση και με ένα θετικό αποτέλεσμα θέλουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν Ομόνοια και Κεραυνός, στη μεταξύ τους συνάντηση στο γήπεδο της Αμμούδας την Κυριακή στις 11.30.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, στόχος είναι οι παίκτες που θα βρεθούν για να αγωνιστούν, να απολαύσουν την τελευταία τους υποχρέωση για φέτος, με τον καλύτερο και τον πιο τυχερό να κερδίσει. Για την ομάδα του Χουμεριάκου είναι άλλωστε ένα παιχνίδι μετά από αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης, ενώ για αυτή τη Σητείας είναι μια ακόμη έξοδος στο Μεραμπέλο έπειτα από την ήττα 7-0 στην Ελούντα από το Κόρφο την περασμένη εβδομάδα.

Στον αγώνα του α’ γύρου ο Κεραυνός είχε επικρατήσει 7-0.

Κυριακή, 17.00

Κόρφος Ελούντας-Απόλλων Ιεράπετρας

Το παιχνίδι που συγκεντρώνει πάνω του όλο το ενδιαφέρον δεν είναι άλλο από αυτό στο γήπεδο της Ελούντας την Κυριακή στις 17.00, εκεί όπου Κόρφος Ελούντας θέλει τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Ιεράπετρας, προκειμένου να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί που βρέθηκε έπειτα από την χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ, η οποία τον δικαίωσε για την ένσταση που κατέθεσε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Οροπεδιακό (3-3), δίνοντάς του τη νίκη με 0-3 άνευ αγώνα και τους τρεις βαθμούς. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα νίκης ή ισοπαλίας, ο ΑΟ Σκοπής που παίρνει τη νίκη 3-0 α.α. αυτή την αγωνιστική από το παιχνίδι με τις Ελπίδες, είναι αυτός που θα κατακτήσει την πρώτη θέση.

Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από δύο σερί νίκες στο γήπεδο τους 3-1 επί του Πύργου και 7-0 επί του Κεραυνού και με αποφασιστικότητα στοχεύουν στο «τρίποντο», που θα τους επιτρέψει στο φινάλε να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου.

Οι φιλοξενούμενοι αν και αδιάφοροι βαθμολογικά, είναι ένα επικίνδυνο σύνολο, καθώς διαθέτει ταλαντούχους παίκτες με διάθεση για ποδόσφαιρο και πηγαίνοντας χωρίς άγχος είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά.

Στον α’ γύρο ο Κόρφος είχε κερδίσει εκτός έδρας 3-0.

 

Πύργος Κ.Χ.-Οροπεδιακός

Δυνατός αγώνας αναμένεται στο γήπεδο του Καλού Χωριού, εκεί που την Κυριακή στις 17.00 ο Πύργος θα φιλοξενήσει τον Οροπεδιακό. Δύο ομάδες οι οποίες είχαν τα καλά και άσχημα διαστήματα στη σεζόν και θέλουν η τελευταία ανάμνηση να είναι με ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς συγκεκριμένος στόχος και βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει, προερχόμενες αμφότερες από εκτός έδρας ήττες στις προηγούμενες υποχρεώσεις τους, 3-1 οι «ερυθρόλευκοι» από τον Κόρφο Ελούντας και 7-1 από τον ΑΟ Σκοπής η ομάδα του Χανδρά.

Θυμίζουμε ότι στον α’ γύρο, ο Οροπεδιακός είχε επικρατήσει με σκορ 1-0.

 

Οι διαιτητές

Ας δούμε συνοπτικά το πρόγραμμα και τους διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας:

Κυριακή, 11.30

Γήπεδο Αμμούδας, Ομόνοια Χ.-Κεραυνός: Πατεράκης, Φρατζολάκης-Μαρκάκη, παρ. Κουρκούνας

Κυριακή, 17.00

Γήπεδο Ελούντας, Κόρφος Ελούντας-Απόλλων Ιερ.: Ταμπουρατζής, Λαπιδάκη-Σιγανός, παρ. Αδαμάκης

Γήπεδο Καλού Χωριού, Πύργος Κ.Χ.-Οροπεδιακός: Φρατζολάκης, Πατεράκης-Μαρκάκη

ΑΟ Σκοπής-Ελπίδες 3-0 α.α.

ΑΕΛ Δίας-Θύελλα (δεν θα διεξαχθεί)

– Η βαθμολογία:

  1. Κόρφος Ελούντας 15-2-0 (62-4) 47
  2. ΑΟ Σκοπής 15-1-1 (64-10) 46
  3. Απόλλων Ιερ. 10-1-6 (43-27) 31
  4. Πύργος Κ.Χ. 9-1-7 (36-23) 28
  5. Ομόνοια Χουμ. 9-1-7 (38-43) 28
  6. Κεραυνός 9-0-8 (29-35) 27
  7. Οροπεδιακός 10-0-7 (29-40) 23*

* Από τον Οροπεδιακό έχουν αφαιρεθεί 7 βαθμοί.

 

Πρόσφατα άρθρα