ΑρχικήΑθλητισμόςΟ σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λασιθίου συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ο σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λασιθίου συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Από

Ημερομηνία

Ο νεοσύστατος σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών (ΣΒΕΚ) Λασιθίου, συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, το οποίο έλαβε χώρα στο Ηράκλειο. Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών τους οποίους παρουσιάσαμε αναλυτικά στην προαναγγελία του τουρνουά την Παρασκευή, ήταν ηλικίας 45+ ετών και άπαντες γνώριζαν ότι θα τοποθετηθούν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία αλλά τελικά η διοργανώτρια αρχή λόγω του μικρού αριθμού συμμετοχών τοποθέτησε τη Λασιθιώτικη ομάδα στο γκρουπ 40+ οπότε η διαφορά ήταν ευδιάκριτη. Ο όμιλος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με νεαρότερους σε ηλικία αντιπάλους και με ψηλού επιπέδου αθλητές του παρελθόντος κάτι που φάνηκε και εντός παρκέ. Μαζί με τους βετεράνους Λασιθίου στον όμιλο βρέθηκαν δύο πολύ καλές ομάδες του Ηρακλείου, η Κνωσσός-Φαιστός και η Beterans Union BC εξ Αθηνών. Μοιραία, τα πρώτα αποτελέσματα σε επίσημους αγώνες για τον ΣΒΕΚ Λασιθίου ήταν αρνητικά, με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες που έλαβαν χώρα στο βοηθητικό στα «Δύο Αοράκια», την Αλικαρνασσό και το κεντρικό «Δύο Αοράκια».

Οι Λασιθιώτες πάντως, διασκέδασαν τη συμμετοχή τους σε ένα ωραίο τριήμερο και πήραν παραστάσεις αγωνιζόμενοι σε σύγχρονα γήπεδα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της ομάδας μας:

ΣΒΕΚ Λασιθίου (+45 )- Βετεράνοι Πειραιά (+40) 54-88

Ιστορικό πρώτο παιχνίδι για το νεοσύστατο σύνδεσμο Λασιθιου και την ομάδα +45  η οποία αγωνίστηκε «προς βοήθεια» της διοργάνωσης εναντίον της ομάδας +40 Βετεράνων Πειραιά. Το Λασίθι μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, χάνοντας στο 4′  με θλάση τα δύο play maker Γαϊτανάκη και Σταθάκη. Κορυφαίοι οι Μανώλης Διαλυνάς,  Παναγιώτης Ακουμιανακης και ο Γιώργος Κοϊνας.

ΣΒΕΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ): Κοϊνας 14, Γαϊτανάκης, Σταθάκης 3 (1), Ακουμιανάκης 6 (2), Φυρόπουλος 7(1), Καστριτης 3(1), Κουτσάκης 4, Διαλυνάς 10, Ζωγραφίνης, Σταυρακάκης 2, Παπαπαυλος.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (Χαλκιαδάκης) : Φουκος 23(5), Ανδριόπουλος, Μιλπάνης 30(2), Ελευθερίου 13(1), Ασπρούλιας 4, Χαλκιαδάκης 6(2), Ιατρού 11.

ΣΒΕΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (+45)-ΦΑΙΣΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (+40) 54-88

Για τη 2η αγωνιστική του ομίλου το Λασίθι αντιμετώπισε τη νεότερη και εμπειρότερη σε επίσημες διοργανώσεις Φαιστό Ηρακλείου από την οποία γνώρισε διαδοχική ήττα αλλά έδειξε καλά στοιχεία για κάποιο διάστημα. Μπορεί η διαφορά να είχε έρθει από νωρίς για τους Ηρακλειώτες όμως σε πολλά σημεία του αγώνα οι Λασιθιώτες έπαιξαν απελευθερωμένα από το άγχος και έβγαλαν καλή εικόνα. Εξαιρετικός ο Γαϊτανάκης που έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς, ενώ τον ακολούθησε ο σταθερά καλός Διαλυνάς και ο Κοϊνάς.

ΣΒΕΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΝΗΣ): Κοϊνάς 9, Γαϊτανάκης 22(3), Σταθάκης, Ακουμιανάκης, Φυρόπουλος, Καστρίτης, Κουτσάκης 6, Ζωγραφίνης, Σταυρακάκης, Παπαπαύλος 3(1), Διαλυνάς 12.

ΦΑΙΣΤΟΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ Δ.):  Χωματάς 6, Στεφανάκης 18(2), Μουδάτσος 12(1), Μακράκης 10, Αλμπαντάκης 4, Κουμιανάκης 8, Κουτρούλης 10, Χούμας 9, Μπαξεβάνης 2, Αγγελιδάκης 5(1).

ΣΒΕΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (+45)-ΚΝΩΣΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (+40) 54-73

Η καλύτερη εμφάνιση και πιο ανταγωνιστική έλαβε χώρα στο τέλος της διοργάνωσης για το Λασίθι που έχασε 73-54 από την Κνωσσό αλλά ήταν κοντά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα. Από το ματς αυτό έλλειψε η φρεσκάδα και η αντοχή καθώς σε όλα τα υπόλοιπα η απόδοση των Λασιθιωτών ήταν καλή. Μέχρι τις αρχές του 4ου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν κοντά στους δέκα πόντους και από εκεί και πέρα ήρθε η κατάρρευση.

Στο ματς αυτό διακρίθηκαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν αλλά ο Κουτσάκης έκανε τη διαφορά στην επίθεση μαζί με τον Γαϊτανάκη.

ΣΒΕΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ(ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΝΗΣ): Κοϊνάς 8, Γαϊτανάκης 14, Σταθάκης, Ακουμιανάκης, Φυρόπουλος 2, Καστρίτης 3(1), Κουτσάκης 19, Διαλυνάς 8, Ζωγραφίνης, Σταυρακάκης, Παπαπαύλος.

ΚΝΩΣΣΟΣ (ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ): Καφούσης 16(3), Δοκιμάκης 5(1), Βαλαμούτσουνος 6, Σηφάκης 9, Παναγιωτάκης 5, Κοτσιφός 4, Χριστάκης 21(2), Βασιλάκης 6.

– Η σύνθεση της ομάδας του Νομού μας περιελάμβανε παίκτες από Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία και το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει μεγάλη πρόθεση για συμμετοχή περισσοτέρων αθλητών, οι εγγραφές των οποίων στο σύνδεσμο συνεχίζονται κανονικά, διότι υπάρχει χώρος για όλους όσους είχαν κάποτε δελτία σε κάποια ομάδα του Νομού μας. Ο Σύνδεσμος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα επισκεφθεί και τις τρείς πόλεις του Νόμου για φιλικά παιχνίδια και εγγραφές μελών. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πρώην αθλητές που πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια. Για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο email του συνδέσμου svek2022@gmail.com

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΒΕΚ Λασιθίου ανέφερε: «Ο νεοσύστατος σύνδεσμος μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κατεβάζοντας ομάδα στην κατηγορία ανδρών +45 ετών. Η σύνθεση της ομάδας μας αποτελούνταν από αθλητές των πόλεων, Ιεράπετρας, Σητείας και Αγίου Νικολάου. Με πολύ μεγάλη χαρά απολαύσαμε τη συμμετοχή μας, γίναμε μία καλή παρέα και ήδη αδημονούμε για τη συνέχεια. Ευχαριστούμε πολύ το ΣΒΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για τη φιλοξενία και το Hotel Porto Bellisario για την ευγενική του χορηγία».

 

Πρόσφατα άρθρα