Π. Δουδωνής από τον Άγιο Νικόλαο: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των Ευρωεκλογών (βίντεο)
Πώς θα προστατευθούν τα παιδιά από τους κινδύνους του Διαδικτύου και τον εκφοβισμό
Ευχαριστήριο του 1ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου
Τα κάλαντα του Λαζάρου στον Κρούστα
Ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο
Αγιασμός για τη νέα σεζόν στο Domes of Elounda (βίντεο)
Προβληματισμός για τις ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί στο φράγμα Αποσελέμη
Όλοι μαζί δίνουμε δύναμη στις ευχές των παιδιών
Η πανσέληνος και ο στροβιλισμός στη ροή του νερού κάτω από τη γέφυρα (βίντεο)
Tο ακροβατικό Αεροπορικό Σμήνος της RAF “Red Arrows” θα συμμετέχει στους εορτασμούς για την συμπλήρωση  83 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης
Μικροί συγγραφείς δημιουργούν σπουδαίες ιστορίες

Le Monde: Η Τουρκία δημοφιλής προορισμός για Ρώσους επενδυτές που παρακάμπτουν τις κυρώσεις – Ανάμεσά τους ο Αμπράμοβιτς

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Τουρκία προσελκύει όλο και περισσότερους Ρώσους που αναζητούν επενδύσεις και σήμερα είναι οι πρώτοι ξένοι αγοραστές ακινήτων στη χώρα.

Όπως αναφέρει η Le Monde, επικαλούμενη τη στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας, μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2022, σχεδόν 5.000 Ρώσοι απέκτησαν ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 1.275 μόνο τον Ιούνιο.

Το ενδιαφέρον και η βιασύνη τους οφείλεται στο γεγονός ότι οποιοσδήποτε αλλοδαπός επενδύει ή αγοράζει ακίνητο αξίας άνω των 400.000 δολαρίων (388.000 ευρώ) στην Τουρκία λαμβάνει σε αντάλλαγμα την τουρκική υπηκοότητα.

Πρόκειται για μια διευκόλυνση που επιτρέπει στους επενδυτές να μεταφέρουν τις χρηματοοικονομικές τους δραστηριότητες από τη Ρωσία στην Τουρκία, η οποία είναι τέλεια συνδεδεμένη με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Κάποιοι αγοράζουν αγαθά για να αποκτήσουν το τουρκικό διαβατήριο, με στόχο στη συνέχεια να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους στην Τουρκία και να συναλλάσσονται με τη Ρωσία», επιβεβαιώνει ο Μουσταφά Σερτ, κτηματομεσίτης στη συνοικία Χαρμπί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος βλέπει «μόνο καλό» σε αυτή την άφιξη κεφαλαίων.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς συμμάχους της, η Άγκυρα δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, από την οποία εξαρτάται ιδιαίτερα για τον ενεργειακό της εφοδιασμό. Το εμπόριο συνεχίζεται και το φυσικό αέριο ρέει μέσω των δύο αγωγών, του TurkStream και του Blue Stream, που συνδέονται με τη Ρωσία. Η Turkish Airlines εκτελεί πολυάριθμες πτήσεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία και αρκετοί ολιγάρχες έχουν αγκυροβολήσει τα γιοτ τους σε λιμάνια της Μεσογείου.

Ανάμεσά τους, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, που φέρεται φίλα προσκείμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται να έχει εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη αφού συμμετείχε, από τη ρωσική πλευρά, στις διαπραγματεύσεις για το σιτάρι που διεξήχθησαν εκεί στις 22 Ιουλίου.

Η παρουσία του επιβεβαιώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον φαίνεται από επιχειρηματίες κοντά στο Κρεμλίνο στην Τουρκία, τη βιομηχανία της, τις τράπεζές της, τα logistics της.

Ήδη, «αύξηση των διαμετακομιστικών αποστολών προς τη Ρωσία σημειώνεται όχι μόνο δια θαλάσσης αλλά και από ξηρά, αεροπορική και σιδηροδρομική γραμμή», σημειώνει η εφημερίδα Dünya στην ηλεκτρονική της έκδοση στις 4 Αυγούστου.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist