ΑρχικήVideoΈκθεση από όστρακα και κοχύλια από τις θάλασσες του Λασιθίου (βίντεο)

Έκθεση από όστρακα και κοχύλια από τις θάλασσες του Λασιθίου (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Αυτή η Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη του Αγίου Νικολάου ήταν μοναδική καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε θαυμάσει εκθέματα από όστρακα και κοχύλια, όλα από τις θάλασσες του νομού Λασιθίου. Τα μάζεψε ο κ. Γιάννης Πολυχρονάκης (ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ) και μας τα παρουσίασε σε διάφορες καλλιτεχνικές μορφές. Η συλλογή αποτελείται από δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει διάφορα είδη οστράκων, κοχυλιών και άλλων ειδών. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει διάφορες συνθέσεις.

«Ανέκαθεν με μάγευε η θάλασσα και τα μυστήριά της» μας λέγει ο κ. Πολυχρονάκης. «Μια αιτία για να γνωρίσω περισσότερες από τις ομορφιές που κρύβει στο βυθό της, ήταν να ασχοληθώ με τη συλλογή ενός μικρού μέρους από τον τεράστιο πλούτο που υπάρχει στις θάλασσες του νομού μας. Όλα τα κελύφη της συλλογής έχουν συλλεχθεί άδεια, δηλαδή νεκρά από βάθος 2-8 μέτρων και είναι δύο κύριες κατηγορίες. Όστρακα και κοχύλια. Όλα τα είδη έχουν διαφορετικό σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Τα χρώματα και τα σχέδια είναι απολύτως φυσικά. Είναι αξιοσημείωτη η απόλυτη συμμετρία των σχεδίων και των χρωμάτων τους. Ελπίζω με τη συλλογή μου αυτή, να σας ταξιδέψει έστω και λίγο στο Λασιθιώτικο βυθό» μας λέγει ο κ. Πολυχρονάκης.

◼ Ρωτήσαμε τον κ. Πολυχρονάκη πόσα χρόνια ασχολείται και δημιουργεί με τα όστρακα και τα κογχύλια: «Τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια και επισημάνει ξανά με έμφαση ότι «όλα όσα βλέπετε είναι από τις δικές θάλασσες, από τις θάλασσες που περιβρέχουν το νομό Λασιθίου και αυτό νομίζω ότι δίνει ιδιαίτερη αξία στην Έκθεσή μου».
ΛΕΩΝ.Κ.

Πρόσφατα άρθρα