Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ON SUP 2022-Μία αγαπημένη αθλητική εμπειρία, έρχεται ξανά

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ON SUP 2022-Μία αγαπημένη αθλητική εμπειρία, έρχεται ξανά

Από

Ημερομηνία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Sup-surf Ηρακλείου, η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου, ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου του Δήμου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν διεθνή διασυλλογικό αγώνα STAND UP PADDLING (SUP), το Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διοργάνωση Cliff Diving στη Λίμνη του Αγ. Νικολάου.

Πρόκειται για την 7η κατά σειρά διοργάνωση στον Άγιο Νικόλαο και έχοντας την εμπειρία των προηγουμένων ετών έχουν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να βιώσουν οι συμμετέχοντες μια επίδειξη SUP υψηλών προδιαγραφών και οι επισκέπτες να απολαύσουν ένα μαγευτικό θέαμα.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θα συναντηθούν για συναρπαστικές αναμετρήσεις στην ελληνική πρωτεύουσα του SUP με βραβεία αξίας άνω των €6.000. Οι κορυφαίοι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες Amandine Chazot, Boris Jinvresse, Bruno Hasulyo, Leonard Nika, και Natalya Novitskaya έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Η διοργάνωση έχει θεσπίσει έπαθλα ύψους 6.000 € που θα μοιραστούν στους 5 πρώτους/ες στην κατηγορία μεγάλης απόστασης. Οι αθλητές αυτοί έχουν υποχρέωση συμμετοχής σε άλλο ένα αγώνα, είτε των 200μ ή στον τεχνικό. Οι 3 πρώτοι/ες με ελληνική αθλητική ιδιότητα θα μοιραστούν επιπλέον 1000€ με την ίδια υποχρέωση όπως παραπάνω. 

Τα έπαθλα αυτά και οι απονομές θα αποδοθούν σε ειδική τελετή λήξης, στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λίμνη του Αγ. Νικολάου ώρα 18:00 στην εκδήλωση του Cliff Diving.

Το Αgios Nikolaos on SUP έχει διάρκεια 2 ημέρες, θα διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πλάκας, Ελούντας, της Μαρίνας Αγίου Νικολάου και του Καλού Χωριού, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Οι τοποθεσίες, η ώρα έναρξης και οι διαδρομές ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι και 2 ώρες πριν την κάθε εκκίνηση ή στην τεχνική ενημέρωση, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται στις σελίδες της διοργάνωσης.
Το προσωρινό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

Παρασκευή 23/09/2022:

 • 10:00 – 14:00 άνοιγμα γραμματείας και παραλαβή πακέτων αθλητών στα γραφεία της ΔΑΕΑΝ στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου
 • 17:00 – 21:00 παραλαβή πακέτων αθλητών
 • 20:00 Welcome Party – TBA 

 

 Σάββατο 24/09/2022:

 • 08:00 – Άνοιγμα γραμματείας (παραλία ΕΟΤ – Kimzu) ή Παραλία Βούλισμα 
 • 11:00 – Τεχνική ενημέρωση για τεχνικό και sprint sup
 • 11:30 – Sprint SUP 
 • 12:30 – Τεχνικό SUP 
 • Απονομές SUP παραλληλα με τους αγωνες 
 • 19:00 – Τελικός ανδρών/γυναικών Sprint SUP στη Λίμνη Βουλισμένη – απονομές αυτών

 

Κυριακή 25/09/2022

 • 10:30 – Τεχνική ενημέρωση 14χλμ SUP παραλία Πλάκας – Σπιναλόγκα
 • 11:00 – 14 km SUP με εκκίνηση από παραλία Πλάκας – Σπιναλόγκα
 • 11:15 – Τεχνική ενημέρωση 10χλμ SUP στην παραλία στους Μύλους Ελούντας (Κανάλι Ελουντας)
 • 11:30 – 10 km SUP με εκκίνηση από την παραλία στους Μύλους Ελούντας (Κανάλι Ελουντας)
 • 11:45 – Τεχνική ενημέρωση 4χλμ SUP – παραλία Χαβάνια
 • 12:00 – 4 km με εκκίνηση από – παραλία Χαβάνια
 • 14:00 – Απονομές 10km SUP/ 4km SUP στη Λίμνη Βουλισμένη
 • 18:00 – Απονομές 14km SUP στη Λίμνη Βουλισμένη

 

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές, το πρόγραμμα, τις διαδρομές κλπ, παρακαλούμε επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, agiosonsup.gr ή επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@agiosonsup.gr  ή στο τηλέφωνο 28410 82384-5..

 

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Θάνο Καραϊσκο. 

Ποιος ήταν ο Θάνος Καραΐσκος

Ο Θάνος Καραΐσκος γεννήθηκε στις Σέρρες, ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και μετά την αποστρατία του παρέμεινε  στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο ίδιος το 2008 γνώρισε και αγάπησε το άθλημα SUP, έγινε αθλητής και πήρε μέρος σε πολλούς διεθνείς αγώνες αποσπώντας διάφορες διακρίσεις.

Το 2016 ο Θάνος Καραΐσκος μαζί με τη σύζυγό του και μία ομάδα ανθρώπων που ο ίδιος μύησε στο νερό, ίδρυσαν το Αθλητικό σωματείο Sup (Sup Surf Club Heraklion) με τις προπονήσεις να γίνονται στην παραλία Αρίνα και στη παραλία Κονάκι στο Κοκκίνη Χάνι.

Το σωματείο έχει ήδη βγάλει αρκετούς αθλητές που εκπροσωπούν το Ηράκλειο σε Ελληνικές αλλά και διεθνείς διοργανώσεις με τη Ελληνική Εθνική ομάδα.

Ο Θάνος ήταν ο πατέρας του SUP στην Κρήτη, πρωτοπόρος κι έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Πρόσφατα άρθρα