Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΠεριοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε δομές Υγείας και Πρόνοιας στην Ιεράπετρα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε δομές Υγείας και Πρόνοιας στην Ιεράπετρα

Από

Ημερομηνία

Στα πλαίσια της περιοδείας κλιμακίου της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου του Κόμματος, με επικεφαλής τον βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και έγιναν συναντήσεις με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, του ΚΗΦΗ του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του ΚΑΠΗ.

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας  αναπτύχτηκε σημαντικός διάλογος με τους εργαζομένους στα τμήματα αλλά και με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Αναδείχτηκαν μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού και η συνέχιση της υποχρηματοδότησης. Η κοροϊδία  των  ανέξοδων υποσχέσεων κατά την τελευταία επίσκεψη μίας  -επιλεκτικά διαμορφωμένης- επιτροπής από την Ιεράπετρα στο υπουργείο Υγείας πρέπει να κινητοποιήσει τον λαό της Ιεράπετρας. Είναι αυτονόητο ειδικά σε όσους γνωρίζουν  τον χώρο των δομών υγείας  ότι καμιά από τις προτάσεις του υπουργείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Έχουν ευθύνη όσοι “νομιμοποιούν” την κυβερνητική κοροϊδία που προσπαθεί να εκτονώσει την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, κερδίζοντας χρόνο ώστε να προχωράει τελικά η κυβέρνηση την υλοποίηση προειλημμένων αντιυγειονομικών αποφάσεων. Οι υπεύθυνοι  σε ΔΥΠΕ, υπουργείο, κυβέρνηση συνεχίζουν την υποβάθμιση του νοσοκομείου. Η μείωση του προσωπικού, οι τεράστιες ελλείψεις, δυσκολεύουν  να βγουν οι βάρδιες, η επικείμενη άμεσα μείωση του αριθμού των αναισθησιολόγων, η  μετακίνηση του καρδιολόγου στο νοσοκομείο του Αγ.Νικολάου, η λειτουργία στον ίδιο χώρο της καρδιολογικής, παιδιατρικής, μαιευτικής κλινικής  κάνουν την λειτουργία του νοσοκομείου όχι μόνο ανεπαρκή αλλά και επικίνδυνη.

Ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα που ο λαός της Ιεράπετρας αντιπαλεύει και διεκδικεί την επίλυση τους, θα τα επιδεινώσει  ακόμα περισσότερο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Δευτεροβάθμια περίθαλψη. Για τους Ιεραπετρίτες, για όλους τους Λασιθιώτες, τον ελληνικό λαό είναι αιτία πολέμου αφού αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να υπηρετήσει τις ανάγκες των κερδών των μεγάλων κλινικαρχών και των μεγαθηρίων της ιδιωτικής υγείας. Αντί να ενισχύεται η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, έχουμε υποβάθμιση ακόμα περισσότερο της δημόσιας υγείας, ενισχύεται παραπέρα η εμπορευματοποίηση της όπως και η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Αυτή η στρατηγική είναι που υποβαθμίζει και τις δομές Υγείας της Ιεράπετρας, τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, βάζει σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους, καταχωρώντας τη ζωή τους σε “κερδοφόρους” ισολογισμούς όσων εμπορεύονται την υγεία του Λαού.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το ΚΗΦΗ και ΚΑΠΗ Ιεράπετρας. Στο ΚΗΦΗ  δώθηκε η ευκαιρία στο κλιμάκιο να ενημερωθεί για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού της δομής που διατηρούνται σε εργασιακή ομηρία για δεκαετίες, με την αγωνία για την ανανέωση των συμβάσεων τους κάθε 8 μήνες. Ο βουλευτής με τα στελέχη του Κόμματος διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες  του χώρου για την ημερήσια διαβίωση των τροφίμων χρήζουν  επί πλέον βελτίωση για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες  των ηλικιωμένων που διαβιούν στη δομή παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων να καλύψουν τα κενά. Το ΚΑΠΗ Ιεράπετρας ταυτόχρονα αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη προσωπικού  μετά τις αποχωρήσεις των 2 από τους 3 εργαζόμενους.

Ο Μανόλης Συντυχάκης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι «αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού  με συμβασιούχους είναι μια διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας προνοιακών δομών με  δυσάρεστα αποτελέσματα για τους  ωφελουμένους και για τους εργαζόμενους. Είναι ανάγκη η μετατροπή των οκτάμηνων συμβάσεων του προσωπικού στο ΚΗΦΗ σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, υπάρχει ανάγκη  συνολικά στην μονιμοποίησης για όλους τους συμβασιούχους που βρίσκονται σε διαρκή ομηρία ενώ καλύπτουν πάγιες και σημαντικές ανάγκες. Το ΚΚΕ αγωνίζεται μέσα και έξω από την Βουλή οι προνοιακές  δομές να είναι στην ευθύνη του κράτους , με επαρκή χρηματοδότηση , με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εξειδικευμένο προσωπικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ηλικιωμένων  όπως νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρική κάλυψη κλπ. »

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε επιπλέον με τους εργαζομένους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και συζήτησαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα καθώς και την εργασιακή αβεβαιότητα που βρίσκονται οι εργαζόμενοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις που με απόφαση του Αρείου Πάγου κινδυνεύουν να βρεθούν  χωρίς δουλειά.  Η παλαιότητα των οχημάτων, η έλλειψη οδηγών δυσκολεύουν το έργο των εργαζομένων  και την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων. Ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι: «Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι είναι απαραίτητο για τους  απόμαχους της δουλειάς, απόρους, ΑμεΑ και άλλες ευάλωτες ομάδες  και πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο  με σταθερή χρηματοδότηση και μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού. Συνολικά η απάντηση  σε όλα τα αδιέξοδα που ετοιμάζει για τον λαό η σημερινή κυβέρνηση  της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δοθεί από τον λαό της Ιεράπετρας με τους αγώνες του για υγεία και πρόνοια που να καλύπτουν τις ανάγκες του. Το ΚΚΕ θα στέκεται δίπλα στο λαό για να δυναμώσουν οι αγώνες του, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, κάνοντας πράξη το σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό” γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.».

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας ο Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε ότι: «Το ΚΚΕ θα φέρει τα ζητήματα του νοσοκομείου  Ιεράπετρας καθώς και του ΚΑΠΗ και θα επιδιώξει να πιέσει για να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός  της Ιεράπετρας, στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, σε μια περιοχή  με δύσκολο οδικό δίκτυο, μεγάλο πληθυσμό και εξειδικευμένες ανάγκες λόγω της κύριας οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής που είναι η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός με χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους »

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα