Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΣυνάντηση για τη σωστή λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην Ιεράπετρα

Συνάντηση για τη σωστή λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην Ιεράπετρα

Από

Ημερομηνία

Τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λασιθίου επισκέφτηκα χθες Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στο γραφείο του.  Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κ. Ρουκουνάκης Εμμανουήλ.

Το θέμα της συνάντησης που έθεσα ήταν η σωστή λειτουργία και η μη όχληση της μονάδας επεξεργασίας ελαιοπυρήνα που λειτουργεί στη θέση Πλατειά Όψη βόρεια της Ιεράπετρας. Επεσήμανα δύο σοβαρά θέματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μονάδας τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο είναι η όχληση από τις οσμές στην ατμόσφαιρα και το δεύτερο είναι η ρύπανση του Αλμυρού ποταμού από τα υγρά απόβλητα . Είναι δύο πολύ σοβαρά θέματα  για την πόλη της Ιεράπετρας, που χρήζουν άμεσης λύσης από τις Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Τόσο ο κ. Ρουκουνάκης ως Υπηρεσιακός όσο και ο κ.Ανδρουλάκης από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με διαβεβαίωσαν ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλούν με έγγραφο οι προτάσεις της αρμόδια Υπηρεσίας της Περιφέρειας προς τους υπεύθυνους της Μονάδας για την επίλυση των  παραπάνω προβλημάτων που έθεσα.

Επίσης τόνισα, ότι από την πλευρά μας, εννοείται ότι  επιθυμούμε  αφενός μεν τη λειτουργία της Μονάδας λόγω του ότι εργάζονται αρκετοί άνθρωποι, αφετέρου δε την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών μας.

Η αντιδήμαρχος

Μαρία Ρουμελιωτάκη

Πρόσφατα άρθρα