Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα η Σπιναλόγκα για ένταξη στην ΟΥΝΕΣΚΟ

Δεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα η Σπιναλόγκα για ένταξη στην ΟΥΝΕΣΚΟ

Από

Ημερομηνία

Το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί ένα πρόγραμμα έργων άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ, στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από το Ηράκλειο. «Είχαμε τη χαρά οι φορείς του πολιτισμού να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συνεργασία, η οποία ήδη υφίσταται με το Υπουργείο και φυσικά αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε ήδη είναι ότι τα πολιτιστικά αγαθά, η ενδυνάμωσή τους είναι ένας καθοριστικός παράγων για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος», δήλωσε η κ. Μενδώνη, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης ανέφερε πως ήταν «μια συζήτηση γενικότερη σχετικά με τον πολιτισμό της Κρήτης και όσα γίνονται στην Κρήτη και στον τουρισμό, τη διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του ο κ. Αλεξάκης ανέφερε: «Ρωτήσαμε τί γίνεται με την τουριστική σχολή και με το θέμα της Σπιναλόγκας. Η υπουργός απάντησε πως από κακούς χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης χάθηκε η ευκαιρία της Σπιναλόγκας και για αυτό είπε πώς θα πρέπει να δούμε να πάρουμε την ευρωπαϊκή ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση η οποία προηγείται. Διαπιστώσαμε πως τώρα προηγείται το κομμάτι των μινωικών ανακτόρων και απ’ ότι φαίνεται από την κουβέντα που γίνεται», ανέφερε ο κ. Αλεξάκης.

Ένα θέμα που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η συνεργασία των τεσσάρων πρωτευουσών της Κρήτης στο κομμάτι της διασύνδεσης πολιτισμού και τουρισμού. Σε αυτό επισημάνθηκε απ’ όλες τις πλευρές πως είναι μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή διαδικασία που βοηθά τη συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού στην Κρήτη. Αλλά και αναδεικνύει πως είναι ο πολιτισμός κυρίαρχο χαρακτηριστικό στοιχείο της ζωής στην Κρήτη που πρέπει να αναδεικνύεται διαρκώς.

Για το θέμα μίλησαν τόσο ο κ. Αλεξάκης, όσο και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη και Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα