Αρχική_Τοπικά νέαΚύκλος σεμιναρίων για την «Τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

Κύκλος σεμιναρίων για την «Τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

Από

Ημερομηνία

Ένας πρωτοποριακός κύκλος σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών, από μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ξεκινά ξανά, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, την προσεχή Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

¡ Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον μουσικό Γιάννη Παπατζανή: «Η σχέση μας με την τέχνη μπορεί ξεκάθαρα να ενδυναμώσει την ψυχική μας ανθεκτικότητα. Δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να μην παίξει μόνο μουσικές που απλά γνωρίζει, όπως είναι η κρητική μουσική, αλλά θα παίξουμε και μουσικές από την αρχαία Ελλάδα, μουσική από όλη τη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Δίνουμε σε κάποιους που δεν έχουν γνώση ή προηγούμενη εμπειρία με τη μουσική να συμμετάσχουν στη μουσική πράξη, να έχουν τη χαρά να αισθανθούν τη μουσική» μας λέγει ο κ. Παπατζανής.

¡ Τα σεμινάρια είναι δίωρης διάρκειας και διεξάγονται εβδομαδιαία με σταθερή μέρα την Πέμπτη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου. Η πρώτη συνάντηση είναι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου (19:00 – 21:00). Η συμμετοχή είναι δωρεάν σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου και του ΠΑΟΔΑΝ. Είναι συγκεκριμένος ο αριθμός συμμετεχόντων και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:
https://forms.gle/rAKY1UwvhyfFCuQ8A.

ΛΕΩΝ.Κ.

 

Πρόσφατα άρθρα