ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζTo "Τυποτρόπιον" στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

To “Τυποτρόπιον” στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Από

Ημερομηνία

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος έχει την τιμή να φιλοξενεί μέσα από το διαδικτυακό της τόπο την καλλιτεχνική φοιτητική ομάδα “Τυποτρόπιον” του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα “Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη του Δρόμου”.

Σκοπός της σελίδας αυτής είναι η γνωριμία με την ομάδα “Τυποτρόπιον”, η προβολή του ιστορικού πλαισίου, των στόχων, των δράσεων και των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Κρήτη καθώς και η προώθησή του με απώτερο στόχο περαιτέρω εφαρμογές από επίδοξους καλλιτέχνες δρόμου.

Ο Δρ. Γιώργος Ματθιόπουλος, καθηγητής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του εγχειρήματος, παραχώρησε στη Στέγη Β.Κ. το σχετικό πληροφοριακό υλικό, κείμενο και εικόνες. Ακόμα, η Στέγη Β.Κ. έχει στη διάθεσή της ένα ψηφιακό φάκελο με σχέδια από δίστιχα του Ερωτόκριτου στη γραμματοσειρά Grecs du roi και τον οδηγό εφαρμογής των γραμμάτων-στένσιλ, ο οποίος μπορεί να αποσταλεί, κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τη Στέγη Β.Κ., σε όποια σχολική ή άλλη εκπαιδευτική ομάδα επιθυμεί να υλοποιήσει τη σχετική δράση.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα