Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜε αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στον «ελαιώνα»

Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στον «ελαιώνα»

Από

Ημερομηνία

Προχωρούν, με σχετικά αργούς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης του χώρου του «ελαιώνα» στο «Λάκκο». Ο χώρος έχει ανασκαφεί για την εξομάλυνση των επιφανειών από τις τεράστιες λακκούβες που υπήρχαν και τις κλίσεις του εδάφους και ξεκίνησε η κατασκευή διαμόρφωσης πεζοδρομίων στο εσωτερικό και στην πρόσοψη του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ έχει αποφασιστεί η κατεδάφιση των δύο υφιστάμενων παλιών ερειπωμένων κτισμάτων που βρίσκονται στο χώρο ενώ θα παραμείνει ένα μόνο που αφορά το αντλιοστάσιο του νερόμυλου. Για την κατεδάφιση αναμένεται η έκδοση σχετικής άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου.

Επίσης μια εκκρεμότητα που πρέπει να διευθετηθεί είναι η απομάκρυνση του στύλου με τα επίτονα από το ΔΕΔΔΗΕ, τόσο για να μπορέσουν να μπουν και να κινηθούν με ευχέρεια τα μηχανήματα του εργολάβου αλλά και να λειτουργήσει ο χώρος με άνεση και ασφάλεια, όταν δοθεί σε πλήρη κοινή χρήση.

 

Κάλυψη με κυβόλιθους

Η επιφάνεια του εδάφους θα επιστρωθεί στη συνέχεια με 3Α και στη συνέχεια θα γίνει κάλυψη με κηποτεχνικού τύπου κυβόλιθους, για να γίνεται απορρόφηση των ομβρίων. Περιμετρικά από τις ρίζες των ελαιόδεντρων θα κατασκευαστούν σενάζια ώστε να προσαρμοστεί κατάλληλα ο κυβόλιθος. Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του ελαιώνα θα καλυφθεί με κυβόλιθους.

 

Η παιδική χαρά, τα όργανα γυμναστικής και οι τουαλέτες

Το παραπάνω έργο έχει συμβατικό οικονομικό αντικείμενο  128.217 ευρώ, ενώ έχουν γίνει και μια σειρά άλλες προμήθειες που αφορούν αστικό εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί στο χώρο, όπως η Παιδική Χαρά, όργανα Γυμναστικής ανοιχτού γυμναστηρίου, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων και οικίσκοι WC. O διαγωνισμός που είχε γίνει ήταν προϋπολογισμού 159.898 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία και εγκατάσταση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, με προϋπολογισμό 12.400 ευρώ.

 

Το οδόστρωμα στην Γουρνιών

Ένα ζήτημα που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί είναι η επισκευή – έστω και προσωρινά – του κατεστραμμένου οδοστρώματος, στην οδό Γουρνιών και συγκεκριμένα στην είσοδο του πάρκινγκ αφού ο χώρος του ελαιώνα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μερικώς για στάθμευση αυτοκινήτων. Υπάρχουν μεγάλες λακκούβες και ανωμαλίες μαζί με συγκεντρωμένα χαλίκια που προκαλούν φθορά στα κινούμενα οχήματα. Η συγκεκριμένη οδός μπορεί να είναι μικρή, εντούτοις συγκεντρώνει μεγάλη κυκλοφορία αφού εκεί είναι η είσοδος του πάρκινγκ, δίνει διεξόδους τόσο προς το κέντρο όσο και προς την Επιμενίδου και προς την οδό Κριτσάς για έξοδο από την πόλη.

Ολόκληρη η οδός Γουρνιών χρειάζεται νέο ασφαλτικό και αυτό, όπως μας διαβεβαίωσαν από το Δήμο θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας που έχει αναθέσει, για οδοστρωσία.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα