Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚαθυστερεί η μεταφορά της λαϊκής στη νέα της θέση

Καθυστερεί η μεταφορά της λαϊκής στη νέα της θέση

Από

Ημερομηνία

Περνούν οι μέρες, οι εβδομάδες και ο χρόνος μεταφοράς της λαϊκής αγοράς όλο και πλησιάζει στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Παράγοντες που πιθανόν θα δυσκολέψουν και θα αναβάλουν τη μεταφορά της, μέσα στο καλοκαίρι, μεταφέροντας τη μετακόμιση για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ η νεότερη ημερομηνία που δίνει ο Δήμος για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι τώρα η 15η Ιουνίου, αντί του τέλους Μαΐου, που ήταν η αρχική εκτίμηση, για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου, από τη θέση που πραγματοποιείται σήμερα.

Η λαϊκή αγορά εξακολουθεί να πραγματοποιείται στην ανατολική πλευρά του νοσοκομείου, όπου θα γίνει και σήμερα.

Ο χώρος είναι έτοιμος

Ο κοινόχρηστος χώρος, στο «Λαγκό», πίσω από το σταθμό του ΚΤΕΛ που διαμορφώθηκε και οργανώθηκε προκειμένου να υποδεχτεί τους παραγωγούς είναι σχεδόν έτοιμος. Το δάπεδο στο ενιαίο χώρο, όπου προβλέπεται η συγκέντρωση των παραγωγών έχει ολοκληρωθεί και επιστρωθεί.

Απομένει η τοποθέτηση ενός κάγκελου, αλλά αυτό μπορεί να μπει και στην πορεία. Όπως επίσης κάγκελο προβλέπεται να τοποθετηθεί και στην θέση, πιο πάνω που έχει διαμορφωθεί για τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ι. Στεφανάκης.

Για τις τουαλέτες

Ερωτώμενος, σχετικά με τις τουαλέτες, είπε ότι εφόσον θέλουν οι παραγωγοί μπορούν να μεταφέρουν την τουαλέτα που είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει στη λαϊκή αγορά, για δική τους χρήση. Ο Δήμος στη φάση αυτή δεν προτίθεται άμεσα να κατασκευάσει ή να τοποθετήσει λυόμενες τουαλέτες στο χώρο. Εξάλλου, όπως επεσήμανε, σε καμία άλλη λαϊκή αγορά δεν υπάρχουν τουαλέτες…

Οι επιφάνειες

Η πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Λασιθίου Εριέτα Μπαγορδάκη είπε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι δεν έχει συγκεκριμένη ενημέρωση από το Δήμο για την ακριβή ημερομηνία μεταφοράς της λαϊκής. Βρίσκεται εντούτοις σε συνεννόηση με τις Υπηρεσίες του Δήμου, ζητώντας τη διευθέτηση ορισμένων ζητημάτων, που αποτελούν και προϋπόθεση για να μπορέσουν οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς να λειτουργήσουν στο νέο χώρο.

Όπως εξήγησε, βασικό τους αίτημα είναι ο επαναπροσδιορισμός της επιφάνειας των παραχωρούμενων θέσεων για να έχουν επαρκή επιφάνεια για τους πάγκους και τις κλούβες με τα προϊόντα. Η κ. Μπαγορδάκη τόνισε ότι αν δεν αυξηθούν σε βάθος οι παραχωρούμενες επιφάνειες, δεν πρόκειται να μετακινηθούν στο νέο χώρο και τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο για να μεγαλώσουν οι θέσεις αυτές. Τα τετραγωνικά μέτρα που θα παραχωρηθούν σε κάθε παραγωγό θα είναι τα ίδια σε όλους. Η  ακριβής θέση που θα παραχωρηθεί σε κάθε παραγωγό, θα οριστεί με κλήρωση και σ’ αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο Δήμος, για λόγους διαφάνειας.

Διαφωνούν οι παραγωγοί

Διαφωνούν να μεταφερθεί στη νέα θέση της λαϊκής η παλιά τουαλέτα, την οποία χρησιμοποιούν ως σήμερα και επαναλαμβάνουν ότι, εφ’ όσον ο χώρος θα έχει κοινή χρήση και θα φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες, ο Δήμος θα πρέπει να κατασκευάσει σταθερές ή να τοποθετήσει κοινόχρηστες λυόμενες -χημικές ή άλλες. Στο χώρο της λαϊκής της Ιεράπετρας μπορούν και χρησιμοποιούν τις δημοτικές τουαλέτες, την ημέρα που γίνεται λαϊκή αγορά, αλλά και ο Δήμος Σητείας έχει τοποθετήσει λυόμενη τουαλέτα για αποκλειστική χρήση των εμπορευομένων στο χώρο της λαϊκής, είπε η πρόεδρος των παραγωγών. Η παλιά τουαλέτα που είχαν προμηθευτεί οι ίδιοι για τη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου  δεν είναι πλέον κατάλληλη και πολλοί από τους παραγωγούς χρησιμοποιούν τουαλέτες κοντινών καταστημάτων, τόνισε…

Στην ερώτηση αν βλέπουν εφικτή τη μεταφορά μέσα στον Ιούνιο, η κ. Μπαγορδάκη απάντησε: «Δεν μπορούν μέσα στη σεζόν να γίνονται τέτοιες αλλαγές… Από πριν το Πάσχα μας είχαν πει για μεταφορά, μετά το πήγαν μετά το Πάσχα μέχρι 10 Μαΐου, ύστερα πήγε για μετά τις εκλογές…». «Εξάλλου ο χώρος έχει ακόμη πολλή δουλειά…», κατέληξε.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα