Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤα θυμάρια του καλοκαιριού

Τα θυμάρια του καλοκαιριού

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την ομορφιά της φύσης αυτήν την εποχή μας την δίνουν τα ανθισμένα θυμάρια. Έχουμε δει πολλά στο Καλό Χωριό κοντά στην παραλία Βούλισμα, πάνω από το φαράγγι της Κριτσάς, αλλά και πιο κοντά μας στην περιοχή Νόμια του Αγίου Νικολάου, πάνω από το Γαργαδόρο.

* Το θυμάρι είναι ένας πολυετής θάμνος, με μεγάλη αντοχή. Έχει πολύ δυνατό και ευχάριστο άρωμα. Ανθίζει το καλοκαίρι και βγάζει μικρά ανθάκια χρώματος μωβ στις κορυφές των κλαδιών του. Εξαιρετικό είναι το θυμαρίσιο μέλι. Δυστυχώς το αρωματικό αυτό φυτό κινδυνεύει από τις πυρκαγιές καθώς μετά από μια φωτιά, δύσκολα επανέρχεται… σε αντίθεση με την αστοιβίδα, που είναι προσαρμοσμένη και στη φωτιά. Το θυμάρι κινδυνεύει και από την υπερβόσκηση. Γι’ αυτό σε κάποια νησιά εφαρμόζεται το διζωνικό σύστημα, δηλαδή ποτέ βόσκηση στον ίδιο χώρο για δύο συνεχόμενες χρονιές.

* Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε μια θαυμάσια φωτογραφία θυμαριών παρέα με κάκτους, που κοινοποίησε η φίλη Σοφία, ο κήπος της οποίας -στη Ρούσα Λίμνη- διαθέτει την μεγαλύτερη ποικιλία κάκτων στην Κρήτη!

ΛΕΩΝ. Κ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα