Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΕγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού "Συνεργασία Δημοτών" με υποψήφιο δήμαρχο τον...

Εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού “Συνεργασία Δημοτών” με υποψήφιο δήμαρχο τον Θ. Χαριτάκη (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Συνεργασία Δημοτών” με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Θωμά Χαριτάκη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής ενώπιον εκατοντάδων συνεργατών και δημοτών.

Προηγήθηκε η τέλεση Αγιασμού από τον πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Χαλκιαδάκη.

 

Η ομιλία του κ. Χαριτάκη:

Αιδεσιμολογιότατε, φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αποψινή σας συμμετοχή στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Του εκλογικού κέντρου ΟΛΩΝ των δημοτών. Το εκλογικό κέντρο  της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ!!!!

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Συνεργασία  είναι για όλους εμάς η λέξη κλειδί. Το κλειδί που ανοίγει τις πύλες της ανάπτυξης, της κοινωνικής ευημερίας και της προόδου του Δήμου μας. Και είμαστε αποφασισμένοι να επιδιώξουμε κάθε μορφή συνεργασίας, με συλλόγους, φορείς και δημότες, προκειμένου να φέρουμε τον Δήμο μας ψηλότερα. Εκεί που του αξίζει. Στην ΚΟΡΥΦΗ.

Λέμε Δήμος. Γιατί για μας τη Συνεργασία Δημοτών, η ανάπτυξη ενός Δήμου μπορεί να επιτευχθεί ουσιαστικά μόνο εφόσον είναι ισόρροπη και περιλαμβάνει το σύνολο των κοινοτικών μας διαμερισμάτων. Από την Πρίνα μέχρι το Σίσι και από τους Ποτάμους έως τα Βλυχάδια.

Φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό αν και δεν το συνηθίζω, να αναφερθώ σε έναν αντίπαλο συνδυασμό. Το συνδυασμό Μενεγάκη. Έναν συνδυασμό χωρίς προτάσεις, που προτάσσει συνθήματα όπως η συνέχεια του Ζερβού, τα παιδιά του Ζερβού, τα βαρίδια, τα δαχτυλίδια και εκφράσεις που δεν περιποιούν τιμή για κανένα. Εμείς κύριε Μενεγάκη δεν πήραμε κανένα δαχτυλίδι από κανέναν όπως συχνά διαρρέεται εσείς και οι συνεργάτες σας. Είμαστε ΑΥΤΟΦΩΤΟΙ, ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ!

Αντιθέτως ΕΣΕΙΣ καλείστε να πορευτείτε μέσα από εξαρτήσεις! Εσείς και η παράταξή σας, πήρατε με δημόσιες δηλώσεις τη στήριξη και τις ευλογίες των κυρίων Κοκκίνη, Ανδριώτη και φυσικά Λουκαράκη.

Οι δημότες μας όμως ξέρουν. Μια μικρή κοινωνία είμαστε και όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ μεταξύ μας. Οι πρακτικές της λάσπης και των προκλήσεων θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Τέτοιες πρακτικές, μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς και είμαστε βέβαιοι πως θα μας δώσουν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Αγαπητοί συνδημότες μας,

Η επόμενη πενταετία είναι μια κρίσιμη και ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος για τον Δήμο μας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για τον τόπο μας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που προσφέρει η προγραμματική περίοδος 21-27, προκειμένου να φέρουμε χρήματα και υποδομές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Στόχος μας, η λειτουργία γραφείου αλλά και η συνεργασία με εξωτερικά γραφεία εντός και εκτός συνόρων προκειμένου να πετύχουμε αυτό το σκοπό.

Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Είμαστε άνθρωποι που γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας, ζούμε και εργαζόμαστε εδώ και πάνω απ όλα πατάμε γερά στα πόδια μας. Ξέρουμε που βαδίζουμε μα κυρίως τι θέλουμε να πετύχουμε.

Ο Δήμος δεν είναι για όλους εμάς μια ευκαιρία προσωπικής ανάδειξης ούτε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε, να συνθέσουμε δυνάμεις και να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές. Δε μηδενίζουμε, όπως άλλοι συνηθίζουν να κάνουν, το έργο καμιάς δημοτικής αρχής. Πιστεύουμε ότι κάθε Δήμαρχος, κάθε δημοτική Αρχή έβαλε το λιθαράκι της για την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία και τον πολιτισμό μας και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Έτσι θα πορευτούμε, έχοντας στο μυαλό μας, ότι κανένας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον αυτού του τόπου. Η νέα γενιά πιστεύουμε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Έχει τη φρεσκάδα και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξέλιξη του Δήμου μας. Πρότασή μας, η λειτουργία δημοτικού συμβουλίου νέων στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Ένα θεσμοθετημένο από την πολιτεία όργανο οι αποφάσεις του οποίου προωθούνται και συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλουμε οι νέοι μας να είναι περισσότερο ενεργοί και να ακούγεται η φωνή τους. Να διαμορφώνουμε από κοινού προτάσεις για το αύριο του τόπου μας. Για το δικό τους μέλλον.

Στην αποψινή μας συνάντηση δεν πρόκειται να αναπτύξουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, αφού τα ζητήματα είναι πολλά και εδώ βρεθήκαμε για έναν άλλο σκοπό.

Το σίγουρο είναι ότι στην κορυφή της πυραμίδας των προβλημάτων που απασχολούν τον Δημότη μας είναι τα ζητήματα καθημερινότητας.

Η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό σε συνδυασμό με την έλλειψη πάρκινγκ, ο μη επαρκής φωτισμός, η έλλειψη πάρκων και γενικότερα πρασίνου, η απόδοση στον δημότη περισσότερου κοινόχρηστου χώρου.

Όλα αυτά είναι ζητήματα που αποτελούν για μας προτεραιότητα και θα αναζητήσουμε λύσεις μέσα από τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και υλοποιώντας τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας.

Σε έναν τουριστικό Δήμο όπως τον δικό μας, αποτελεί χρέος μας να πετύχουμε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο των δημοτών, όσο και των επισκεπτών μας έτσι ώστε να βοηθήσουμε και στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ένας μεγάλος μας στόχος είναι να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες. Να ενισχύσουμε το θεσμό της οικογένειας, τη μάνα, την κακοποιημένη γυναίκα και βέβαια τα Άτομα με Αναπηρία. Να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα και την φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία. Έτσι αποτελεί δέσμευση μας, η δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Είναι στόχος πάνω στον οποίο έχουμε ήδη δουλέψει και συνεργαστεί με αρμόδιους φορείς, σε βαθμό που πιστεύουμε ότι θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε σαν επόμενη δημοτική αρχή.

Είμαστε επίσης έτοιμοι για να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας, μέσα από την εκπόνηση ενός στρατηγικού πλάνου για τη μετάβασή μας στον Έξυπνο Δήμο, με σειρά εφαρμογών που θα αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής ντόπιων και επισκεπτών.

Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Υγεία, Τουρισμός, Πρωτογενής Τομέας είναι τομείς στους οποίους σκοπεύουμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές ως νέα Δημοτική Αρχή. Χρειάζονται μια διαφορετική προσέγγιση και είναι τομείς στους οποίους πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος.

Το επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα και οι δράσεις που θα αναπτύξουμε και σε αυτούς τους τομείς.

 

Φίλες και φίλοι.

Βρισκόμαστε μόλις 3 εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Όπως σας τόνισα νωρίτερα η ερχόμενη πενταετία είναι κρίσιμη για τον τόπο μας. Αυτό είναι ίσως το μοναδικό σημείο που συμφωνούμε με τους αντίπαλους συνδυασμούς. Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα ούτε ένα λεπτό δουλειάς για την πρόοδο του Δήμου μας.

Σε αυτή τη λογική, αποτελεί τιμή για μένα η συμπόρευση μου με ανθρώπους που συμμετείχαν τα τελευταία 4 χρόνια στην διοίκηση του Δήμου μας. Η εμπειρία τους μαζί με τη φρεσκάδα και την όρεξη για δουλειά των νέων υποψηφίων, (οι οποίοι προέρχονται από όλο το φάσμα της κοινωνίας μας), αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία στην προσπάθεια που κάνουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου μας.

 

Φίλες και φίλοι

Σας καλώ όλους σε εγρήγορση. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Με κάποιους αντιπάλους που δεν παίζουν καθαρά. Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη των εκλογών, με χαμηλούς τόνους, με επιχειρήματα και προπαντός με ήθος. Είναι τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν και μας δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα μαζί με τη γνώση και το πάθος για δουλειά σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη δύναμη της δικής σας ψήφου θα κληθούμε αύριο να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Αγίου Νικολάου.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ για έναν καλύτερο Δήμο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το μέλλον του τόπου μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τη μεγάλη ΝΙΚΗ!

Η ΝΙΚΗ από την πρώτη Κυριακή είναι ο μεγάλος μας στόχος!

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα