Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΧαιρετισμός  του υποψήφιου Δημάρχου Σητείας Σ. Συμεωνίδη στην παλλαϊκή κινητοποίηση υπεράσπισης του...

Χαιρετισμός  του υποψήφιου Δημάρχου Σητείας Σ. Συμεωνίδη στην παλλαϊκή κινητοποίηση υπεράσπισης του Νοσοκομείου Σητείας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας Σίμος Συμεωνίδης παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην παλλαϊκή κινητοποίηση υπεράσπισης του Νοσοκομείου Σητείας, σήμερα το απόγευμα. Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων και υποψήφιων προέδρων κοινοτήτων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας. Ο Σίμος Συμεωνίδης στον χαιρετισμό του στον αγωνιζόμενο Σητειακό Λαό είπε:

« Σήμερα μιλάει ο Λαός! Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών του οργανισμού!

Με την συγκλονιστική, δυναμική του παρουσία, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνώντες:

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς όμως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας!

Σήμερα είμαστε  όλοι εδώ οι «παραπληροφορημένοι», όπως μας αποκάλεσε η συντοπίτισσα υφυπουργός Υγείας, στέλνοντας μήνυμα σε όλη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν είμαστε παραπλανημένοι αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι βιώνουμε και σας λέμε με δυνατή φωνή ότι όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες!

Το Νοσοκομείο Σητείας, η δομή που πρέπει να προσφέρει δωρεάν και δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρέπει να στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό και οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές!

Εσείς εκεί οι κυβερνώντες να ξέρετε ότι θα πέσει στο κενό, το σχέδιο σας για απαξίωση της δημόσιας δωρεάν υγείας, για υποβάθμιση του Νοσοκομείου με την λειτουργική του κατάρρευση που συμβάλλατε, με το να συντηρείτε και να επιδεινώνετε την υποχρηματοδότηση της Υγείας, να συντάσσετε υγειονομικούς χάρτες με κλείσιμο μονάδων για να αντιμετωπίσετε τις «στρεβλώσεις» όπως ονομάζετε τα 4 νοσοκομεία του Λασιθίου. Μιλάτε για “δημοσιονομική σταθερότητα, εξορθολογισμό δαπανών, μη αντοχές της οικονομίας” όταν οι ανάγκες της κοινωνίας στο τομέα της Υγείας και σε άλλους τομείς είναι τεράστιες ενώ ταυτόχρονα μπουκώνετε με χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις τεράστιους ενεργειακούς ομίλους οι οποίοι “ευεργετούν” στον τόπο μας, στη Σητεία.

Δεν θα έχετε  καλά ξεμπερδέματα! Το ξαναλέμε: Δώστε λεφτά  για την Υγεία! Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Σητείας!

Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις! Οι Σητειακές και οι Σητειακοί, οι κάτοικοι της Κάσου δεν είναι πελάτες! Προσπαθούμε να ζήσουμε σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της πατρίδας μας παρόλες τις σφαλιάρες των κυβερνήσεων. Το ποτήρι όμως ξεχείλισε, ακουμπάτε σε ευαίσθητα σημεία και η οργή του Λαού θα μεταφραστεί σε αγώνα για να επιβάλλει το δίκιο του, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο!

Η πηγή του κακού είναι ότι οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και άλλοι αρμόδιοι φορείς και αρχές αντιλαμβάνονται την υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.

Χρησιμοποιούν οικονομικούς δείκτες και πρωτόκολλά υποταγμένα σε μια εμπορευματική λογική. Πόσοι είναι οι ασθενείς πελάτες; Πότε είναι οι εποχές αιχμής; Ποια είναι τα κυριότερα περιστατικά που εξυπηρετούνται; Από πόσες μέρες νοσηλείας και πάνω γίνεται ασύμφορη η συναλλαγή; κ.α. Η υπηρέτηση αυτής της στρατηγικής οδηγεί στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την γιγάντωση των ιδιωτικών δομών με τις αντίστοιχες ιδιωτικές δαπάνες υγείας να εκτοξεύονται στον ουρανό.

Όμως, στρέβλωση είναι η πολιτική αυτή που κοιτάει τον άνθρωπο που πρέπει να γιατρευτεί στην τσέπη του και όχι στην ασθένεια του. Είμαστε στον 21ο αιώνα και ενώ η κυβέρνηση περηφανεύεται για τις επιδόσεις της στην εισπραξιμότητα των φόρων, την επενδυτική βαθμίδα κ.α., τα νοσοκομεία βρίσκονται στο χειρότερο σημείο που έχουν βρεθεί. Αυτοί οι «τόσο ικανοί», «οι αρίστοι» που συνέβαλλαν στο να μετατραπούν τα νοσοκομεία  σε εργασιακά γκέτο με εξαντλητικά ωράρια, μισθούς ξεφτίλας, οι υγειονομικοί  να μην είναι καν ενταγμένοι στα ΒΑΕ και χιλιάδες κενά να καλύπτονται με εντέλλεσθε και μπαλώματα μετακινήσεων μας απαντούν ότι δεν έρχονται οι ιατροί.

Κλείνουν συνειδητά τα αυτιά τους στις λύσεις που προτείνει το σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας μαζί με τα σωματεία των υγειονομικών του Λασιθίου και όλης Κρήτης, όπως:

-Να υπάρξει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό.

-Να μην εφαρμοστεί ο νόμο για το “νέο ΕΣΥ” που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ, γενικεύει την χρήση εργολάβων, καταργεί, κλείνει ή/και συγχωνεύει τμήματα, κλινικές και νοσοκομεία.

-Να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού και αυξήσεις στις αποζημιώσεις εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι υγειονομικοί.

-Να μην πληρώνουν οι ασθενείς για εξετάσεις, φάρμακα, χειρουργία και θεραπείες.

Αυτά είναι μερικές από τις λύσεις που απαντούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σητείας, αλλά βλέπετε είναι ταυτόχρονα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών. Τα δικαιώματα δεν αποτελούν «λύσεις» όταν  προσκυνάς το κέρδος και κατ’επέκταση την λογική ότι η υγεία είναι εμπόρευμα.

Εμείς όμως ξέρουμε πολύ καλά και θα το διδάξουμε και στα νέα παιδιά ότι τα δικαιώματα μας θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και θα τα κερδίσουμε.

Έτσι προχωράνε οι κοινωνίες μπροστά!

Το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας δωρεάν υγείας δεν θα περάσει!

Σήμερα έγινε η αρχή! Είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας στο επόμενο διάστημα μαζί  με τα σωματεία των υγειονομικών!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα