Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΜεγάλη κινητοποίηση σήμερα για το Νοσοκομείο Σητείας

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα για το Νοσοκομείο Σητείας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με την ελπίδα να λάβει ζωή το Νοσοκομείο Σητείας και να μπορεί σήμερα και μελλοντικά να προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας -που δικαιούνται κι έχουν ανάγκη οι πολίτες της περιοχής, και όχι μόνο- η τοπική κοινωνία της Σητείας αγωνίζεται να σταματήσει την υποβάθμιση της σημαντικότερης δομής του τόπου.

Έχοντας πλήρως συνειδητοποιήσει ότι χωρίς την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας δεν υπάρχει μέλλον για την περιοχή, διεκδικεί την στελέχωσή του και αγωνίζεται για να αποτραπεί η περεταίρω υποβάθμισή του. Η τοπική κοινωνία ενώνεται και δίνει δυναμικό «παρών» σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το Νοσοκομείο.

Κινητοποιήσεις που προγραμματίστηκαν τάχιστα, μέσα σε λίγες ημέρες με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής για το Νοσοκομείο Σητείας. Τις αγκάλιασαν και συμμετέχουν ενεργά πολίτες, σωματεία, φορείς, σύλλογοι, σχολεία όλη η τοπική κοινωνία, κάτι που δείχνει και την αγωνία όλων για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου, για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

  • Σήμερα το πρωί στις 11 η Συντονιστική Επιτροπή θα παραδώσει το ψήφισμα των αιτημάτων στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στην 7η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας.
  • Στις 5 το απόγευμα θα ακολουθήσει προειδοποιητικό κλείσιμο της Εθνικής οδού Σητείας -Αγίου Νικολάου
  • Στις 6.30 θα λάβει χώρα μεγάλη συγκέντρωση στα Πλατανάρια.

Από το πρωί και καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας -με εξαίρεση περιπτώσεις που αφορούν την προσφορά υπηρεσιών υγείας κι έκτακτων περιστατικών- η Σητεία νεκρώνει, θέλοντας να αναδείξει την εικόνα που θα έχει ο τόπος εάν το Νοσοκομείο σταματήσει να λειτουργεί ουσιαστικά. Καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, εμπορικά, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, κατεβάζουν ρολά, σύλλογοι και σωματεία σταματούν την δράση τους και δίνουν ραντεβού στις κινητοποιήσεις σε μία προσπάθεια να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτεία και κάθε αρμόδιο: Ως εδώ!

 

Ευρεία συμμετοχή

Όπως προαναφέρθηκε η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι ήδη πολύ μεγάλη. Μέσω δεκάδων ψηφισμάτων και ανακοινώσεων έχει γίνει γνωστή η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και η απόφαση να μην επιτραπεί υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας, αλλά αντίθετα να υπάρξει αγώνας για την στελέχωση του. Με τον κίνδυνο να μην αναφερθούν συλλογικότητες που συμμετέχουν ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια όχι από πρόθεση, αλλά λόγω του ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τους, σημειώνεται η συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας ο οποίος «στηρίζει τις όποιες ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και δηλώνει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή για το Νοσοκομείο Σητείας»

Συμμετέχουν και στηρίζουν απευθύνοντας και ευρύ κάλεσμα συμμετοχής, ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας, οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Νεάπολης, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας. Ο Δήμος Σητείας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας – των οποίων τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά- καθώς και του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Παλαικάστρου, ενώ το Σωματείο Καφεστίασης Ιεράπετρας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του σητειακού λαού, αποφάσισε να κλείσει τη μουσική στα καταστήματα του τη Δευτέρα από τις 17.00 έως 19.00.

Ακόμα  στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν S/M της Σητείας, το Τμήμα Επιστημών και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, ο Σύλλογος Φοιτητών, η Ένωση Σητείας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Σητείας, ο Αγροτικός Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Αχλαδίων, η Ομαδα Γυναικών Σητείας ΟΓΕ, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου, η Ένωση Ξενοδοχείων επαρχίας Σητείας, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, το Σωματείο Εργαζομένων «Δαυίδ» Sunwing, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων», η Ομάδα Γυναικών Σητείας -ΟΓΕ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «ο Βιτσέντζος Κορνάρος», ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, το Θέατρο της Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Τουρτούλοι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου, η Περιηγητική Λέσχη Σητείας, η Μουσική Σχολή «Αρετούσα», Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Δ.Σ. της ΤΔΕ Ε.Τ.Ε. ΔΕΗ ΑΗΣ Αθερινόλακου και οι εργαζόμενοι, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου, ο Σ.Α.Ο, ο Γ.Σ. Βιτσέντζος Κορνάρος, η Σχολή Καράτε Σητείας, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Σητείας, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας, η Νίκη Σητείας. Επίσης το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κι έχει κηρύξει για την Δευτέρα τρίωρη στάση εργασίας για τα φαρμακεία του Δήμου Σητείας 11 έως 2, στηρίζοντας τον αγώνα για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Σητείας. Μέχρι και αργά χθες το απόγευμα τοπικοί φορείς και σύλλογοι εξακολουθούσαν να ανακοινώνουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

 

Θα επαναληφθούν

Στον αγώνα για να σωθεί το Νοσοκομείο Σητείας, να μην υποβαθμιστεί, αλλά να στελεχωθεί με ιατρικό και λοιπό αναγκαίο προσωπικό, συντάσσεται το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Όπως εξάλλου αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για το Νοσοκομείο «Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να γίνουμε μια γροθιά ! Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους. Για να βάλουμε φρένο στην σχεδιασμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το Νοσοκομείο μας κινδυνεύει. Χωρίς Νοσοκομείο δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει πρόοδος, δεν υπάρχει αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!»

Και βέβαια επειδή μείζονος σημασίας είναι και το τί μέλει γενέσθαι μετά τις κινητοποιήσεις της Δευτέρας, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει «Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση δείξει αδιαλλαξία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν άμεσα και σε υψηλότερους τόνους! Δεν θα κάνουμε πίσω!»

Η αρχή λοιπόν θα γίνει σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Στις 5 το απόγευμα, προειδοποιητικό κλείσιμο της εθνικής οδού Σητείας- Αγίου Νικολάου και στις 6.30 συγκέντρωση στα Πλατανάρια Σητείας. Οι πολίτες καλούνται όχι μόνο να δώσουν δυναμικό «παρών», αλλά να αποδείξουν  ότι ενδιαφέρονται πραγματικά κι αγαπούν τον τόπο, το παρόν και το μέλλον του, διεκδικώντας και προστατεύοντας τη ζωή και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας και άρα την ίδια τους τη ζωή.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα