Πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο, για να μπουν στο Μουσείο Αγίου Νικολάου!
Το νέο Λαογραφικό Μουσείο της Κριτσάς – Συμπληρώνεται ένα μεγάλο κενό που υπήρχε
Οι κατσίκες και το δάσος του Καθαρού (βίντεο)
Εργασίες καλλωπισμού και δενδροφύτευσης στο δήμο Σητείας
Προγραμματισμός προσλήψεων για τις υπηρεσίες του Δήμου Αγ. Νικολάου
Επίσκεψη του Δημάρχου Αγ. Νικολάου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου
H Ανάσταση του Λαζάρου
Αφιέρωμα στο Μόχλος και στα γύρω χωριά
Βαγιές και Λαζαράκια στην Ελούντα (βίντεο)
Θανατηφόρο τροχαίο στο ΒΟΑΚ

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Η τακτική Μητσοτάκη και ο χρόνος ψήφισης

Τα χαρτιά του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας παράλληλα διέξοδο σε όσους βουλευτές διαφωνούν.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως το σχέδιο δεν προβλέπει παρένθετη μητρότητα για τα ομόφυλα ζευγαρια ενώ στους διαφωνούντες βουλευτές και υπουργούς υπέδειξε ουσιαστικά την λύση της αποχής. Με την συνέντευξη του στην ΕΡΤ αποκάλυψε οτι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορια καθώς όπως είπε είναι θέμα συνείδησης, συμπεριλαμβάνοντας και τους υπουργούς, αν και τόνισε ότι έχουν μεγαλύτερη δέσμευση έναντι κυβερνητικών αποφάσεων.

«Είναι θέμα συνείδησης. Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία στους βουλευτές, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όμως πρέπει και εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς δήλωσε: «Οι βουλευτές ψηφίζουν, όχι οι υπουργοί. Και με τη βουλευτική τους ιδιότητα προσέρχονται σε αυτή τη ψηφοφορία. Όμως, προφανώς, όταν κάποιος είναι υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το υπουργικό συμβούλιο. Θέλω να θυμίσω ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο, από τους υπουργούς»..

Πάντως έστω και έμμεσα μέσω της αποχής από την ψηφοφορία έδωσε λύση στους διαφωνούντες. «Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση, που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο οι μυημένοι υποστηρίζουν πως ακόμα και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του Ιανουαρίου ή το πολύ σε αυτό του Φεβρουαρίου θα έρθει ώστε αφού περάσει από διαβούλευση να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως στόχος είναι αφού πλέον έχει ανοίξει για τα καλά η δημόσια συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγαρια μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου να έχει ψηφιστεί.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist