Με μελανά χρώματα, περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση στο ΓΝΑΝ ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γ. Μανουσάκης, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για τη δραματική κατάσταση στον τομέα των εφημεριών ζωτικών τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου, που θέτει υπό αίρεση τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στο έκτακτο, επείγον περιστατικό και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα.
Προεκλογικά ο πρωθυπουργός είπε επισκεπτόμενος τον Αγιο Νικόλαο ότι η Υγεία είναι προτεραιότητα και τίθεται το ερώτημα αν ο υπουργός Υγείας έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα και καταγεγραμμένα προβλήματα. Τί περιμένει δηλαδή να ακούσει από μας, αναρωτήθηκε μετά την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη.
Είπε ότι τα κενά από πέρυσι μέχρι φέτος είναι τεράστια, στο ΓΝΑΝ το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 24 άτομα.
Τόνισε ότι έγιναν τραγικά λάθη και από τη διοίκηση των Νοσοκομείων, με άσχημους χειρισμούς και περιφρονητική αντιμετώπιση των ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου, που οδήγησαν σε αποχώρηση κρίσιμων ειδικοτήτων από το ΓΝΑΝ.
Η κατάσταση αυτή φέρει σε πολύ άσκημη περιδίνηση τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, το οποίο, όπως εξήγησε, δεν μπορεί να σωθεί από μόνο του, γιατί η σωτηρία του είναι συνυφασμένη με την κυβερνητική πολιτική, τις μισθολογικές απολαβές, τη φορολογία, τις σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία κλπ.
Είπε «όχι» στη μελετολογία και μελλοντολογία, εξηγώντας ότι υπάρχουν άμεσα, γνωστά και επείγοντα ζητήματα που απαιτούν αντιμετώπιση, γιατί ήδη η υποβάθμιση είναι σε εξέλιξη και σε ένα βαθμό ήδη έχει «σβήσει». Κατά 25% είναι μειωμένα τα χειρουργεία στο ΓΝΑΝ από πέρυσι, είπε ο κ. Μανουσάκης, σημειώνοντας ότι με την ακολουθούμενη πολιτική κάποιοι οικονομάνε γι’ αυτό ο υπουργός δεν είχε να πει τίποτα στην παρέμβασή του… Στο ΓΝΑΝ από το 2018 οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό (εκτός του ιατρικού) είναι συνολικά 12.240 μέρες.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ