Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην αιμοδοσία, που οργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας το απόγευμα της Δευτέρας 28 Απριλίου στον χώρο των γραφείων του στην περιοχή του Σιντριβανιού. Μέλη του σωματείου καθώς και άλλοι πολίτες προσήλθαν στην αιμοδοσία, από την οποία συγκεντρώθηκαν 66 φιάλες αίματος σε λίγες ώρες!
Το γεγονός χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Μανόλης Λιλιμπάκης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές, που στήριξαν την δράση κι έδωσαν αίμα. «Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να συμμετέχει στις αιμοδοσίες, όχι μόνο του Κυνηγετικού Συλλόγου σε όλες όσες πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και γενικότερα. Είναι γνωστό ότι η προσφορά αίματος σώζει ζωές. Και οι ανάγκες είναι πάντα μεγάλες. Χρειάζεται λοιπόν όλοι όσοι μπορούμε να προσφέρουμε λίγο από το χρόνο μας για κάτι που είναι τόσο σημαντικό, να βοηθάμε έναν συνάνθρωπο μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία, τα μέλη του Συλλόγου μας και κάθε πολίτη που ανταποκρίθηκε. Ευχαριστούμε και την Κινητή Μονάδα για την πολύτιμη επίσης συνεισφορά της».
Άξιο αναφοράς στη συγκεκριμένη αιμοδοσία είναι και το γεγονός ότι έδωσαν αίμα και άνθρωποι οι οποίοι είχαν εξυπηρετηθεί στο παρελθόν (οι ίδιοι ή συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα) αλλά και άνθρωποι για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, που έχουν άμεση ανάγκη. «Είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Κι ασφαλώς τα αποθέματα αίματος δεν είναι ανεξάντλητα γι’ αυτό και επισημαίνουμε ότι είναι καλό όσοι εξυπηρετούνται να μεριμνούν ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλους συνανθρώπους μας ανά πάσα ώρα στιγμή. Τους ευχαριστούμε λοιπόν για την ανταπόκρισή τους».
Η επόμενη αιμοδοσία προγραμματίζεται την καλοκαιρινή περίοδο. Η προσφορά αίματος εντάσσεται στο πλαίσιο της εθελοντικής, κοινωνικής δραστηριότητας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας. Η αιμοδοσία οργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια.
Γενική συνέλευση
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι την Κυριακή 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας στα γραφεία του. Τα θέματα τα αφορούν μεταξύ άλλων τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, την φιλοθηραματική δραστηριότητα του Συλλόγου καθώς και άλλα που θα προκύψουν. Ο κ. Λιλιμπάκης εστίασε στην αναγκαιότητα συμμετοχής των μελών του σωματείου στην Γενική Συνέλευση, επισημαίνοντας ότι μπορούν όχι μόνο να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συλλόγου, αλλά να θέσουν ζητήματα που απασχολούν τον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής, να συζητηθούν και να προωθηθούν. «Είναι πολύ χρήσιμο να συζητάμε σε μία Γενική Συνέλευση τα προβλήματα και τα θέματα που μας απασχολούν, να ακούγονται όλες οι απόψεις και να συναποφασίζουμε. Υπάρχουν ζητήματα που απασχολούν τον κυνηγετικό κόσμο, όπως το νομοσχέδιο Άργος, τα όσα προβλέπονται, τα οποία προβληματίζουν ιδιαίτερα. Πρέπει ο κόσμος να είναι ενεργός, να ενημερώνεται, να εκφέρει άποψη και θέσεις και πόσο όταν αυτό γίνεται σε μία Γενική Συνέλευση και όχι μόνο στο καφενείο. Γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στη συνέλευση της Κυριακής», επεσήμανε ο κ. Λιλιμπάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ