Προανάκριση ενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς

Φωτιά μικρής έκτασης ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε πέργκολα στον αύλειο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών στο Ρέθυμνο. Ωστόσο, και ενώ όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ομάδα με την ονομασία «Μαχόμενη Αναρχική ομάδα Κρούσης» κάνει λόγο σε κείμενό της, για εμπρησμό, αναλαμβάνοντας μάλιστα την ευθύνη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά παραμένουν άγνωστες ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Ρεθύμνου.

Το απόγευμα την ευθύνη για τον εμπρησμό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, φαίνεται πως αναλαμβάνει η « Μαχόμενη Αναρχική Ομάδα Κρούσης» που κάνει λόγο σε κείμενο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org για «απάντηση στο κάλεσμα των έγκλειστων συντρόφων για ένα μαύρο Δεκέμβρη». Αναλυτικά στο κείμενο αναφέρουν τα εξής:

«Το βράδυ του Σαββάτου ξημερώματα Κυριακής 13/12 επιλέξαμε να πυρπολήσουμε τη λέσχη αξιωματικών ρεθύμνου. Η πράξη αυτή έρχεται ως απάντηση στο κάλεσμα των έγκλειστων συντρόφων για έναν Μαύρο Δεκέμβρη. Θέλουμε με την πράξη μας αυτή να συμπληρώσουμε το μωσαϊκό άμεσων δράσεων που λαμβάνει χώρα το μήνα που διανύουμε κάτω απο το πλαίσιο του άτυπου συντονισμού της εξεγερτικής αναρχίας, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είναι φανερό στα μάτια μας οτι ο χώρος της αναρχίας συσπειρώνεται σε δυο πόλους. Τον γερασμένο ρεφορμιστικό πόλο και στoν εξεγερτικό, δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην “συστρατευτούμε” με αυτούς που επιλέγουν τον δρόμο της φωτιας, της επίθεσης και της άμεσης δράσης.

Αναφορικά με την επιλογή του στόχου θέλουμε να επισημάνουμε οτι ο ρόλος του στρατού δεν είναι άλλος απο αυτόν της καταστολής (αντιλαμβανόμαστε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο στρατός απέναντι στην καταστολή που δέχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τόσο στον έβρο όσο και στα νησιά), της καλλιεργειας εθνικών φρονημάτων στους δήμιους πολίτες που είναι έτοιμοι να καταπιούν την οποιαδήποτε εθνικιστική προπαγάνδα καθώς και για την αγαστή συνεργασία των ελλήνων καραβανάδων με αυτούς του νάτο. Για όλους τους ανωτέρω λόγους και για ακόμη περισσότερους επιλέξαμε να φέρουμε τη φωτιά εκεί που κοιμούνται και τρώνε ήσυχοι, θα είμαστε πάντα ενάντια στα παράσημα που απονέμει το κράτος στα τσιράκια του.

Στέλνουμε τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας σε όλα τα έγκλειστα συντρόφια της Ε.Ο. ΣΠΦ, στους 5 αναρχικούς κρατούμενους του ΔΑΚ που επέλεξαν να “απαντήσουν” στο κάλεσμα, στους εγκλειστους συντρόφους στο εξωτερικό και σε όλους τους συντρόφους/ισσες της εξεγερτικής αναρχίας που είτε έχουν ήδη επιτεθεί ή ετοιμάζονται να επιτεθούν.

Οι δρόμοι της φωτιάς και της εξέγερσης φέρνουν πιο κοντά τους εκτός με τους εντός των τοιχών συντρόφους…με τη φωτιά καίμε τη σαπίλα της απραξίας και του ρεφορμισμού…

Ο Μαύρος Δεκέμβρης ήταν η αρχή…

Μαχόμενη Αναρχική Ομάδα Κρούσης, Ρέθυμνο, 2015»

www.goodnet.gr